Visa inloggningsformulär
O-snack  

Aktuell tråd

Hur kan vi nyansera Markan?

E.S  2022-01-05 11:19
Har tagit på mig ansvaret för markan/cafeterian till DM senare i år och skulle gärna vilja ha en del input. Länge har hamburgare, korv och diverse köttbullsmackor dominerat på vanliga småtävlingar, såklart även kaffe och fikabröd. Personligen gillar jag när personer och föreningar har ett nytänkande och skulle således vilja uppdatera utbudet. Jag har inte klurat särskilt länge på detta men vad skulle ni vilja se i en marka? Är det smart att erbjuda folk att lägga en förbeställning som man kan hämta ut? Vad vill man ha om hamburgare eller korv inte erbjuds (och som är rimligt att genomföra?). Kan man ha matiga sallader? Och alla vegetarianer/veganer: vad skulle ni önska fanns till er (också såklart något som är rimligt att genomföra)? Kanske är det traditionella folk vill ha och det bara är jag och tävlingsledarna för vår DM som vill se förändring..

Skriv ett inlägg

 

 

Skriv 1981 i rutan

 
 

Inlägg

Cecilia Westström 2022-01-07 22:12 #10
Jag har gjort kryddig tomatsoppa med ris och vita bönor och serverat på våra tävlingar. Med laktosfri grädde funkar den för många och med toast (med eller utan kalkon) till blir de flesta mätta.
Zerbembasqwibo 2022-01-05 21:30 #9

Svar till inlägg av Ops, 2022-01-05 19:25:

Vi har säkert reglerat bort en stor del av vår livsglädje till vinsten av tre färre matförgiftningar om året.
Ops 2022-01-05 19:25 #8
Hur är regelverket nuförtiden, får man enns tillaga saker som inte är prefab och sälja på en åker i skogen? Vet att kommunen krävde att vi hade förstekta hamburgare och att mackor breddes i ett kök godkänt av kommunens livdmedelsinspektör och ej på plats.

Men chansen att åka på kontroll är väl det närmaste noll även om jag inte skulle vilja vara ordförande i en förening som gjorde det.

Längtar efter 2022-01-05 18:44 #7
Kolbulla
outsider 2022-01-05 18:42 #6
Gulaschsoppa, gärna extrasaltad och hembakt rågbröd täcker det mesta.
Zerbembasqwibo 2022-01-05 18:25 #5
- väldigt starka korvar
- soppa (potatis+lax / bönor+kött) och NEJ, Felix "gulaschsoppa" går bort, den är 1000% för salt
- goda bakelser, helst semlor
- små salladstallrikar (inplastade), surkål och saltgurka. picklade morötter i strimlor, sallad med majonnäs etc
- folköl
- varm choklad med grädde
- och varför i hela friden säljs det aldrig palačinke??
insider 2022-01-05 17:28 #4
Varför duger det inte med lågpriskorv i sunkigt sött korvbröd med söt senap och söt ketchup? Vid lyxigare tillfällen, typ Swedish League, kan det erbjudas söt flottig rostad lök. Så att den förhöjda startavgiften kan motiveras.
Varm mat 2022-01-05 15:10 #3
En stor del ligger nog i traditionen men småtävlingar som oftast går på vår och höst är ofta förknippade med lite kallare väderlek och därmed är något varmt att föredra. Där är ju hamburgare väldigt enkelt att tillaga och korv likaså där dessutom konsumenten själva via tillbehören kan sätta sin egen prägel på maten efter tycke och smak, samtidigt som det är något personer i alla åldrar kan äta. Därmed inte sagt att det kan förändras men jag tror att det är dom viktigaste kriterierna och anledningen till att dessa levt kvar i såpass lång tid, alltså:

- Gärna ljummen/varm mat
- Ska fungera för åldrarna 5 - 75 år
- Enkelt att tillreda på plats
- Gå att variera efter personlig smak

Därmed tror jag att en förbered kall sallad inte är något orienterare skulle nappa på, speciellt inte en kylslagen marsmorgon eller ruggig oktoberdag. Tror mer på varm soppa med hembakt bröd isf, eller wraps/taco liknande grejer.
Pappa 2022-01-05 14:23 #2
Vi har en 14-åriing som brukar åka med oss. Det viktigaste på en tävling för honom är hamburgaren efteråt, så han blir nog väldigt besviken om inte hamburgare finns.
madcap 2022-01-05 13:09 #1
Det är en svår fråga.

Å ena sidan vill jag precis som du gärna förnya utbudet, å andra sidan har jag svårt att komma på vettiga alternativ.

Jag skulle nog kunna kallas "flexitarian", jag äter oftast (lakto-ovo-) vegetariskt, men äter allt. De gånger jag väljer att äta kött får det gärna vara av bra kvalitet, så jag undviker gärna korv och hamburgare av den sort som brukar serveras på o-tävlingar.

Kanske kan man ha pitabröd fyllda med pulled oumph eller sojastrimlor eller något liknande. Det borde gå att få till på en muurika. I brödet kan man också ha antingen samma grönsaker som brukar finnas till hamburgaren (sallad, tomat, lök) eller kanske en cole slaw.

Sallader kan man också ha, men om vädret är lite svalare lockar nog något som är varmt mer (även om nu en burgare inte är så väldigt varm när den väl ligger i brödet med dressing och grönsaker). Det går ju göra matiga sallader med pasta, quinoa, matvete eller andra gryn, så blir de mättande. Lägg till marinerade bönor och lite andra grönsaker så kan det locka mig. Fast å andra sidan är det en sådan rätt som jag ofta gör hemma och har med i matsäcken.

Senast kommenterat

Fredag 28/1

09:36

Silly Season 2022

144

 

Tisdag 25/1

14:53

-Arrangemangsreklam-

793

 

Måndag 24/1

22:49

ISSprOM 2019

56

 

Fredag 21/1
Onsdag 19/1
Fredag 14/1
Torsdag 13/1
Tisdag 11/1

12:25

digital preO

8

 

Måndag 10/1

12:42

SIC

8

 

Söndag 9/1

20:23

Snitsel

4

 

08:50

Köldgräns?

82

 

Lördag 8/1
Fredag 7/1
Tisdag 4/1
Lördag 1/1

10:31

Tove - en doldis

19

 

Måndag 20/12

14:04

Orienteringslåtar

47

 

Måndag 13/12

23:51

Sverigekartan v2

14

 

Söndag 12/12
Lördag 11/12

13:00

Jobb för orienterare

191

 

Torsdag 9/12
Måndag 6/12
Söndag 5/12
Lördag 4/12

15:00

Airtrim vs Lungplus

6

 

Fredag 26/11

19:28

Linjalkompasser

2

 

Torsdag 25/11
Onsdag 24/11

11:20

Vaccinpass

3

 

Söndag 21/11
Fredag 19/11
Torsdag 18/11

22:51

Jukola/Venla-quiz

5

 

Tisdag 16/11
Måndag 15/11
Söndag 14/11

22:20

O-ringen 2020

999

 

Lördag 13/11
Torsdag 11/11
Tisdag 9/11

13:54

reflexbanor.com

10

 

Söndag 7/11
Lördag 6/11

21:23

Hängning

186

 

10:38

Natt-SM

24

 



Arkiv

 
 
 

Logga in på Orienterare.nuStäng