Visa inloggningsformulär
Artiklar  

Nya styrelsen och framtida planer

Föreningen Orienteringslöparna Alternativet som är den förening som driver alternativet.nu och orienterare.nu har haft årsmöte. Vi presenterar nedan den nya styrelsen och även vad vi i föreningen vill åstadkomma under kommande år.

Publicerad 2011-03-06 19:08 (Uppdaterad 2011-07-22 23:54)

 3 kommentarer

Till ordförande omvaldes Mikael Andersson, som till vardags bor i Linköping. Hans främsta mål med Alternativet under detta år är att se till att en ny sida, som är en ihopslagning av alternativet.nu och orienterare.nu, lanseras innan O-ringen. Han kommer också att satsa på att få igång och bibehålla engagemanget bland medlemmarna.

En annan som är gammal i styrelsegemet är Niklas Wrane, Stockholm. Han är som alltid engagerad i det mesta och jobbar med designen kring nya sajten. Han kommer dessutom att sköta föreningens ekonomi.

Ledamöter i styrelsen är Emanuel Winblad, Norrköping, och Linnea Kjell, Uppsala. Även dessa två har tidigare suttit med i styrelsen. Emanuel "Manne" Winblads fokus blir främst att programmera på den nya sidan. Linnea Kjell satsar på att föreningen ska ha en helhetssyn och lyfta blicken. Hon kommer även att ha några skribentuppdrag.

Suppleanterna, dvs de som rycker in då ordinarie styrelsemedlemmar inte kan delta i möten, är August Tynong, Gimo och Tommy Nilsson, Stockholm.

August Tynong är styrelsens yngsta medlem, men är kanske den som presterar bäst i skogen. Han är den som kommer att ansvara för bland annat annonserna på hemsidan.

Tommy Nilsson har faktiskt aldrig suttit med i styrelsen för OL Alternativet, trots att han varit medlem i 7 år. Han har dock stor erfarenhet av svensk orientering och har också suttit i SOFTs styrelse. Nilsson är därför ansvarig för att klubbens motioner till förbundsmötet kommer in och framförs som de ska.

Varför ska då Alternativet finnas kvar?
Det har faktiskt varit tal om att lägga ner föreningen och då kanske även alternativet.nu. Det kom dock fram så mycket positiva saker som gjorde att vi kämpar vidare.

Några av dessa bra saker är att alternativet.nu är en plats för fri debatt i form av O-snack. Vi ger också möjligheter för skribenter att sända in sina debatt-texter och få dem publicerade.

Alternativet är lite som "folkets röst" som samlar upp och lämnar in de motioner som inte lämnas in av övriga föreningar med syfte att påverka svensk orientering. Alternativet följer även upp de av sina egna motioner som går igenom vid förbundsmötena.

Det är därför vi behöver en ny sida som kan finnas kvar i ytterligare 10 år. Med en ny sajt hoppas vi på ökat engagemang och ökad rörelse på sidan.

Det finns även plats för dig i föreningen, vad vill du bidra med? Kontakta oss!

Reflektorn

nyheter@orienterare.nu

 

 

Skriv summan av nittionio plus sju i rutan

 
 

Kommentarer

Jim 2011-03-08 19:08 #3
Se till att ha en återkommande punkt med läsvärda texter under någon lämplig rubrik, något som gör att den breda massan orienterare återkommer lite då och då för att se om det kommit något nytt.

Lite kategorier och en sökfunktion skulle nog göra gott under O-snack, tror jag.
Johan 2011-03-08 11:41 #2
Jag saknar en bra kanal att marknadsföra OL-tävlingar där annonserna presenteras tydligt. Där tycker jag den norska sidan är kanon. Skulle gärna annonsera på en motsvarande svensk sida.
Malin 2011-03-07 15:16 #1
Ett tips är att inspireras av norska opn.no , Orientering På
Nett. Det är en typ av sida som jag saknar här i Sverige.

Senaste artiklarna

Måndag 30/8
Onsdag 3/2
Tisdag 29/12
Lördag 26/12
Onsdag 23/12
Söndag 20/12
Torsdag 17/12
Måndag 14/12
Fredag 11/12
Torsdag 27/2
Måndag 27/1
Torsdag 23/1

10:56

Lördagsstängt

10

 

Söndag 15/9

20:34

Framtidens USM

13

 

Torsdag 28/3
Tisdag 22/1
Torsdag 21/6
Måndag 30/4

22:15

10mila 2018

3

 

Onsdag 25/4
Fredag 23/3
Måndag 12/3
 
 
 

Logga in på Orienterare.nuStäng