Visa inloggningsformulär
Artiklar  

Dags för ny riktning.

Med ny riktning för svensk orientering

Välkommen till nya Orienterare.nu, en förnyad version av Alternativet.nu och med stora förutsättningar för fortsatta diskussioner och andra spännande nyheter.

Publicerad 2011-07-24 13:39 (Uppdaterad 2011-08-03 13:58)

 10 kommentarer

Alternativet.nu har levt sedan 4 februari 2000 och behövde en uppfräschning. Orienterare.nu är namnet på den nya webbplatsen.

Tydligare roll
Med namnbytet tydliggör vi föreningen Orienteringslöparna Alternativets roll i orienteringsvärlden. Via Alternativet.nu når man i fortsättningen endast de delar som föreningen arbetar med. Förutom att Alternativet i fortsättningen står bakom Orienterare.nu arbetar föreningen med framförallt följande uppdrag:

- Inlämnare av motioner till förbundsmötet
- Arrangör av diverse aktiviteter (fester, resor mm)
- Sverigeligan, som kommer tillbaka till 2012 om tekniken är med oss

Tidigare har det förekommit förväxling mellan det som skrivits på alternativet.nu och föreningens egna åsikter och arbete. I och för sig finns det en viss koppling i och med att föreningens motioner till förbundsmötet kommit från de diskussioner som förts på webbplatsen Alternativet.nu, men förhoppningsvis innebär den nya webbplatsens namnval att skillnaden mellan vad som är föreningens åsikter och vad som är besökarnas åsikter blir tydligare.  


Allt via fjärrkontrollen
På nya Orienterare.nu har vi lämnat ramarna (framesen), något vi vet uppskattas av många och som även gjort läsytan större. Det mesta når du via "fjärrkontrollen" till vänster på hemsidan. Härifrån har du tillgång till de avdelningar bevaknings- och diskussionsdelen erbjuder och du ser direkt om det hänt något nytt på en avdelning genom färgen på datumet/tidsstämpeln. Är du inloggad får du tillgång till communityn. Till en början är denna helt stängd, men meningen är att den öppnas upp när nya Orienterare.nu kommit igång ordentligt.

Flera typer av inläggsförfattare
För att posta inlägg på nya Orienterare.nu, t ex en nyhetskommentar eller ett inlägg i Eftersnack, finns det flera sätt att välja avsändare:

- Som inloggad med
a) Fullständigt namn (som är kopplat till din användare och kommande profil i communityn - du kommer själv kunna välja om andra ska vara inloggade eller inte för att kunna se din profil) 
b) Alias i kommentar och forum (som du har valt själv och som så småningom kommer att kunna kopplas till din användare om du vill)
c) Anonymt alias (som du skriver in när du gör inlägget)

- Utan att vara inloggad
d) Anonymt alias (som du skriver in när du gör inlägget, samma som c) ovan - du kan ju även välja att skriva ditt riktiga namn här så klart)

Anonymt alias visas likadant, oavsett om du är inloggad eller inte när du skriver inlägget. 

Gamla Alternativet.nu och Orienterare.nu
De tidigare webbplatserna hittar du tills vidare på adresserna:
arkiv.alternativet.nu
arkiv.orienterare.nu

När det gäller gamla Orienterare.nu kommer inget att tas bort så ni som fortfarande kör träningsdagboken där kan vara lugna.

Nya användaruppgifter
För att komma åt communitydelen behöver du ha nya användaruppgifter. Det går alltså inte att logga in med uppgifterna från gamla Orienterare.nu. Registrera dig genom att klicka på länken i menyn till vänster.

Logotyptävling på gång
Vi har en ny logotyp som ni ser, men vi känner att det är läge att bjuda in våra besökare för en tävling om en ny logga! Detaljer om tävlingen återkommer vi med, men om ni har någon idé, tänk på att loggan ska fungera på hemsidan, i tryck och samtidigt lyfta fram själen som föreningen Alternativet har och det som vi vill ska komma fram positivt ur nya Orienterare.nu.

Vad tycker du?
Vilka är dina intryck av den nya webbplatsen? Skriv gärna några rader nedan! Kom också gärna med tips och idéer på hur den skulle kunna bli ännu bättre eller om du känner att du vill bidra på något sätt, kanske som programmerare eller skribent.

Återigen, varmt välkommen till nya Orienterare.nu!

Reflektorn

nyheter@orienterare.nu

 

 

Skriv summan av nittionio plus sju i rutan

 
 

Kommentarer

Ej 2013-07-07 20:44 #10
BUmp
hynni 2012-03-11 22:22 #9
samma fråga; har någon en aning?
VM 2011-10-31 08:31 #8
Vad har hänt med arkiv.orienterare.nu? Är min träningsdagboken borta för evigt?
Mikael 2011-08-06 09:19 #7
Tycker abuseanmälan ska ändras. Borde inte räcka med endast en anmälan utan att flera måste rösta för att inlägget ska döljas eller att abuse inte är anonym.

En annan sak är att jag lyckades dubbelposta i osnack. Tror jag råkade dubbelklicka på knappen. Det är att bra att lägga in en spärr mot det.
Henrik Persson 2011-08-04 22:32 #6
Vi har försökt få ner laddningstiderna så gott det gick innan sidsläppet innan O-Ringen. Vi får fortsätta att optimera sidan och kika på vilka flaskhalsar som finns. Det är uppenbarligen någonting som tar för mycket processorkraft och databasfrågor. Felsökningen och optimeringen kommer igång efter semestrarna.

Sidan ligger på en egen server (ren hårdvara) så den körs inte på något webbhotell utan det är rå prestanda (om än inte värstingmaskin) i botten.

När det gäller utseende och kod på sajten överlåter jag de frågorna åt de som kodat.
Pekstanfly 2011-08-04 10:01 #5
Först, gratulerar till ny fräsch design!

Det som kan förbättras är laddningstiden, som tidigare påpekats. Det må låta gnälligt men är ett irritationsmoment för ofta återkommande besökare.

Något som jag gärna skulle se är en vy där de senaste nyhetskommentarerna, efternacksinläggen och o-snacksinläggen visas i sin helhet i omvänd kronologisk ordning. Då får man en bra överblick över vad som är nytt utan att behöva klicka runt.
Mikael 2011-08-03 22:27 #4
Nu var jag lite snabb på knappen. Annars känns det som ett riktigt lyft. Mer läsyta och roligare design. Lite padding i textfälten hade varit skönt. Det ser rätt konstigt ut när det inte är något avstånd mellan vänsterkant och text. Gäller även knapparna.

När ni kör med watermark i textfälten borde ni köra riktiga watermark. Det blir lite dumt när det är riktig text för då kan man skicka med den texten istället.
Mikael 2011-08-03 22:23 #3
Får hålla med Långsammare. Bättre prestanda känns som prio 1. Allt över sekunden är för slött.
Långsammare 2011-08-03 14:03 #2
Sidan går långsamt att ladda.
Crew 2011-08-03 14:00 #1
Lyfter denna nyhet som huvudnyhet. Nu har den nya sidan levt i en dryg vecka. Vad är era intryck så här långt? Vad har ni för önskemål som kan göra sidan ännu bättre? Vi tar tacksamt emot synpunkter!

Senaste artiklarna

Måndag 30/8
Onsdag 3/2
Tisdag 29/12
Lördag 26/12
Onsdag 23/12
Söndag 20/12
Torsdag 17/12
Måndag 14/12
Fredag 11/12
Torsdag 27/2
Måndag 27/1
Torsdag 23/1

10:56

Lördagsstängt

10

 

Söndag 15/9

20:34

Framtidens USM

13

 

Torsdag 28/3
Tisdag 22/1
Torsdag 21/6
Måndag 30/4

22:15

10mila 2018

3

 

Onsdag 25/4
Fredag 23/3
Måndag 12/3
 
 
 

Logga in på Orienterare.nuStäng