Visa inloggningsformulär
O-snack  

Aktuell tråd

HD10 och HD12 försvinner?

karraz  2017-11-13 21:39
Tydligen ligger det ett förslag inför förbundsmötet nästa år att helt plocka bort tävlingsklasserna HD10 och HD12. Om förslaget går igen ska det gälla fr o m 2019.

Är det bara jag som undrar om det har brunnit på allvar för SOFT som ens tänker tanken? Finns det ingen som har egna barn, har haft egna barn eller själv har varit barn? Hur ska det ens vara möjligt att rekrytera nya barn om det ack så viktiga tävlingsmomentet plockas bort?

Kan i o f bara tala för mig själv och se till mina ungar. Men det är inget snack om att sonen som nu är 8 år gammal kommer lägga av med orientering om han ska tvingas "tävla" mot skuggade barn - både tjejer och killar i olika åldrar t o m 2022 i den nya klassen U3.

Har inget mot att U-klasserna utvecklas - men rör inte tävlingsklasserna för alla de barn som älskar att tävla. Känns som att vi är endast ett ödesdigert beslut från att vara en tävlingsidrott till att vara ännu en mulle-verksamhet (inget ont om Mulle i övrigt).

Skriv ett inlägg

 

 

Skriv 1981 i rutan

 
 

Inlägg

U-ledare 2017-11-21 09:50 #369

Svar till inlägg av Ledare, 2017-11-20 15:37:

Intressant förslag. Tror att klasserna bredvid tävlingsklasserna kan göras mer "normala". Vissa barn gillar inte att tävla i viss ålder, eller blir aldrig förtjusta i själva tävlingsmomentet. Men vi måste ändå kunna ha kul med de barn som tycker så och behålla dem inom sporten, dels för att det är roligt med fler, men även utveckla orientering som både motion och tävlingssport.

SOFT är något på spåren, men diskussion och tester i mindre skala behövs.
orienterare 2017-11-21 08:30 #368

Svar till inlägg av PS, 2017-11-20 23:56:

Poängorientering har funnits länge. Före innan den döptes om till rogaining.
PS 2017-11-20 23:56 #367

Svar till inlägg av hcu, 2017-11-20 18:13:

Huvudsakligen för att det är en annan sport (rogaining) med en helt annan typ av utmaningar.
hcu 2017-11-20 18:13 #366
Varför inte köra tävlingar som poäng-OL? Masstart för alla och sedan 20-40 kontroller med olika svårigheter och en timma att hitta så många som möjligt. Nybörjare tar de lätta kontrollerna och de som har hållit på ett tag ger sig iväg längre och hittar svårare kontroller som är värda mer poäng. Resultatlistan kan sorteras efter kön eller ålder. Det blir inga felstämplingar eller brutit. Nybörjarer som klarar 'vita' kontroller en helg kanske känner sig mogna att pröva hitta en 'gul' eller 'orange' nästa gång. Masstart gör det möjligt att barn som inte känner sig trygga att springa själv kan springa tillsammans med någon. Man bestämmer helt enkelt sin nivå själv. Har man 20-40 kontroller så sprids löparna snabbt eller så kan man ha vågstarter. Masstart gör också att tävlingen blir snabbare avklarad och familjerna kan rusa vidare till nästa aktivitet. 5-10 minuter innan start får löparna gå in i en startfålla och erhåller då kartan och kan börja planera. Eller 2 minuter. Ledare kan kan hjälpa de allra yngsta och/eller nybörjare med strategi. Detaljer kan alltid justeras. Nu behöver ju inte det här formatet vara det enda men ett par gånger per säsong per distrikt kanske...
Orienterare 2017-11-20 16:29 #365

Svar till inlägg av Ledare, 2017-11-20 15:37:

+1 på klasser enligt Oringen. En del har Oringen misslyckats med - som det mesta inom IT - men de klasserna du nämner tycker jag är geniala. Låt barn och vuxna (inte nödvändigtvis tillsammans) tävla på en distans och svårighetsnivå de tycker är lämplig - beroende på var de är i utvecklingsnivå och inte ålder.
Sen kan tävlingsklasserna finnas kvar för de som vill - men det finns då ett naturligare alternativ.
Ledare 2017-11-20 15:37 #364
Skönt att nivån i debatten höjts.

Något vi diskuterat i klubben är just utvecklingsstegen och att den fungerar bra för dom som börjar tidigt och orienterar regelbundet, många tycker tom att utan den skulla utslagningen bli mycket större när den riktigt svåra orienteringen börjar vid 15-16. Trappan verkar dock vara ett hinder för de som börjar sent eller bara har en långsammare utveckling. Klart är också att kort- och U-klasser inte verkar fungera för att behålla den här gruppen. U-klass används i stort sett bara när man vill eller behöver en vuxen som sällskap. Dessutom ett problem att vissa föräldrar ser U2 som tävlingsklass HD8.

Vårt förslag är att ta bort både U och ÖM klasserna. Ersätt det med ett urval banor med beteckning liknade o-ringen. Lätt 2km och 3 km medel 3 och 5 km osv. Man väljer med eller utan tidtagning.
Jakob Wedman 2017-11-20 15:27 #363

Svar till inlägg av Maria B, 2017-11-20 15:16:

Tack för informationen Maria! Jag hade tänkt sätta mig och skriva till styrelseledamöterna i helgen men hann inte med det. Vi är nog många som är intresserade av att höra ifall du får något svar.

Jag har kommit till slutsatsen att det viktigaste är att de som sitter i SOFT styrelse idag och som tycker att det här är ett bra förslag inte väljs om. Det är något vi alla kan påverka genom att ta kontakt med valberedningen och med distriktens delegater.

För att få stöd för detta, eller för något annat förslag, är det nog bra att sammanställa argumenten emot förslaget i ett samlat dokument. Jag kan göra ett försök att skriva ihop ett utkast ikväll.
Maria B 2017-11-20 15:16 #362
Sen jag hörde om det här i torsdags har jag läst många kloka inlägg här, läst underlag både på SOFTS sida och på RFs sida samt landat i en egen uppfattning. Som kortfattat är; behåll tävlingsklasser som nu för dem som vill ha dem, komplettera med bredare U-klasser (tex) för att fånga dem som inte känner sig hemma i de befintliga klasserna. SAMT som jag själv kämpat länge med; lär vuxna och barn att hantera olika typer av framgång och nederlag runt idrottandet! (Här kan jag skriva ett långt utlägg om mina tankar, men spar det till annan debatt).

Jag skrev i fredags ett långt mail med mina tankar och reflektioner, frågor och orosmoment till samtliga i SOFTs styrelse. Jag vill veta processen både bakåt (underlag, analys, riskbedömning osv) samt framåt (förankring, enkäter bland ungdomsledare osv) inför beslut till våren.

Ingen har ännu svarat på mitt mail. Men jag håller med er här i tråden som skriver att vi måste ta det här vidare. Låt oss samla oss, konkretisera och skapa dialog där den kan leda till förändring, dvs med dem som tar beslut i frågan, samt även de som arbetar med underlaget.

Debattera här kan ju vara inspirerande men vi är många som är måna om att förslaget justeras innan beslut.

Så, hur gör vi för att samla ihop oss till ett gemensamt "justerat förslag"? Hur gör vi för att få till en förankringsprocess innan beslut?
MN 2017-11-20 13:15 #361

Svar till inlägg av PS, 2017-11-20 12:28:

Håller fullständigt med, men i det enstaka undantaget fungerar ÖM1 väl så bra. Hos oss är det samma bana som U2 eftersom våra tävlingar är små och det sällan är många anmälda på ÖM1.
PS 2017-11-20 12:28 #360

Svar till inlägg av MN, 2017-11-20 11:21:

Med några väldigt få undantag så är nog U2 en väldigt olämplig klass för en 20-åring. Man springer betydligt svårare banor i skolans högstadium och jag tror inte att det är pedagogiskt riktigt att gå tillbaka till så lätta banor. Hellre då ge dem en snabbkurs så att de åtminstone klarar enkla orange banor och därmed med lätthet gula på tävling. Då finns ju dessutom Ö3 (tror jag det är) som ett bra alternativ för första tävlingen.
MN 2017-11-20 11:47 #359
Några frågor som jag har om nya förslaget:
I styrelseprotokollet står det att förslaget inte påverkar klasser från 14 år. Innebär det att kortklasserna för 14 och 16 skall vara kvar. Vad gäller för DH17-20 kort? Vill vi ha att alla ungdomar fortsätter så är det viktigt att den 16-åring som just kommit ifatt på violett bana inte skall behöva välja mellan röd eller svart som 17-åring. Låt denne få springa en violett bana. Antingen som ÖM eller D/H17-20K. Tidigare fanns Ö6 som var en av de populäraste Ö-banorna. På små tävlingar kunde den och D/H17-20K var en D/H16-bana.

I vårt distrikt med mycket skog är det ofta svårt att lägga de lättaste banorna. Det blir ofta en del snitsling och vi anser att svårighetsgraden är viktigare än banlängd för nybörjarna. Gul 5km brukar inte vara lätt att få till trevlig. Nu blir det många nya lite längre lätta banor antagligen med inte så många deltagare. Är det tänkt att en tävling med 150 deltagare skall ha alla dessa banor? Kommer arrangören att få välja? I så fall tror jag att många skippar 4 km vit. Kommer motionsorienteringar att ha dessa banor?
MN 2017-11-20 11:21 #358

Svar till inlägg av TEE, 2017-11-20 07:25:

Fördelen med U-klasserna är att det är enkelt för arrangörerna att ta emot anmälningarna. Man förstår att det är ett barn som skall springa om någon anmäls med hyrbricka i U2. Man behöver inte fråga om ålder som man måste göra när en ny 35-åring anmäler någon i ÖM1. Om det sen visar sig att det är kvinnan själv som skall springa tycker hon att det är pinsamt.

Vi är ett litet distrikt och har möjlighet att ge ungdomar i U-klasserna pris, såpbubblor, nyckelringar, frisbees, vattenflaskor m.m. Det är uppskattat. Ofta gör vi prisutdelningen tidigt och eventuellt en till senare. Ibland får de sist startande hämta pris direkt de kommer i mål. När de springer ÖM-klasser så är det svårare att ha koll på åldern..

Ungdomsledarna tycker också att det är enkelt att hänvisa till U-klasserna.

Vi börjar starta klasser med fri starttid en halvtimme före övriga klasser. Föräldrar och ledare skuggar ibland men ofta är det bara så att de hjälper till vid starten, kollar banan tillsammans med barnet och ibland följer de till startpunkten innan de går tillbaka till sin egen start. Blir det problem så har åtminstone jag följt med en bit ochäven låtit bli att starta själv när det var oväntat svårt för barnet.

I vårt distrikt har vi önskemål om att införa U3 och U4 också för att på detta sätt kunna plocka in nya något äldre ungdomar. Men vi vill inte ha det på de vana och tävlingsinriktades bekostnad. De är ju fortfarande stommen i ungdomsorienteringen.

Hur en 20-åring som springer U2 skulle uppfatta det att tillsammans med ett stort gäng 8-10 åringar få såpbubblor i pris kan jag bara gissa. Här tror jag att ÖM1 skulle passa bättre.
BjornG 2017-11-20 11:19 #357
Om man ställer de olika förslagen sida vid sida så att man kan jämföra deras för och nackdelar så har jag svårt at se att SOFT-förslaget löser några problem som inte löses lika bra med PSs förslag om att man ska kunna springa i sin klass utan tidtagning (presentrad i resultatlista). Det förslaget borde var det första man försöker för att minska fokuseringen på tävlingsmomentet för de som inte vill ha den inriktningen på sitt orienterande.

Kan man lösa ett problem med en liten korrektion eller en stor omställning så ska man välja den lilla korrektionen - den leder definitivt till färre oönskade sidoeffekter som man inte tänkt på.
Håkan 2017-11-20 11:01 #356
Både friidrotten och simningen uppmärksammar de som satt personliga rekord. Nu är det kanske svårt med orientering men vi kanske borde tänka till lite här för att uppmärksamma de som gör förbättringar "i det fördolda". Hur uppmärksammar vi framsteg som inte betyder vinst?
TEE 2017-11-20 07:25 #355
Jag har aldrig riktigt förstått syftet med U-klasserna. Om man inte vill att barn ska tävla i samma klasser vuxna, så vore det väl logiskt att förbjuda skuggning i U-klass? I stället borde man kanske då hänvisa vuxna och barn, som vill springa tillsammans, till de öppna motionsklasserna?
Öh.. 2017-11-19 23:53 #354

Svar till inlägg av PS, 2017-11-19 22:47:

Ja, kanske är det Swedish League för Juniorer som ska ändra karaktär. Kanske ska Distrikten involveras på samma sätt i juniorverksamheten som de görs i ungdomsverksamheten.
Öh.. 2017-11-19 22:47 #353

Svar till inlägg av Öh.., 2017-11-19 22:35:

Måste rätta mig själv. Det ABSOLUT mest förbluffande, för att inte säga chockerande, att det finns någon på SOFT som tror att 17-20 åringar skulle ställa upp i U2 och U3 där de skulle möta 9-10 åringar? Det är ju uppenbart att dessa deltagare dels är få, dels redan har ett alternativ i ÖM1 och ÖM3.
PS 2017-11-19 22:47 #352

Svar till inlägg av Öh.., 2017-11-19 22:35:

Jag har tänkt på precis samma sak men jag tror inte att det är klassutbudet som är problemet där heller. Jag tror att det är den extrema elitfixeringen som har präglat juniororientering under en massa år men det verkar man inte vilja kännas vid.
Öh.. 2017-11-19 22:35 #351
Det mest häpnadsväckande med förslaget är den totala bristen på debatt och förankring som föregått det. Vilket ju speglas i att många här undrar vilket problem man egentligen försöker lösa.

Det näst mest häpnadsväckande är att man har en presentation som visar att deltagandet toppar vid elva-tolv års ålder... och som svar på det ändrar man klasserna i DESSA åldrar och har oförändrat där deltagarna försvinner i rask takt!

Min slutsats är att om något behöver ändras så är det att tävlings och klassutbudet är fel för trettonåringar och uppåt!!!
Zerbembasqwibo 2017-11-19 20:33 #350

Svar till inlägg av Johan, 2017-11-19 20:00:

Majoriteten av de som håller på, eller hur?
Johan 2017-11-19 20:00 #349
Ändra inte klassindelningen. Behåll tävlingsklasserna DH10 och DH12. Min erfarenhet är att merparten av barnen vill få en tid och tävla. Lotta ut prisordningen eller ha samma pris till alla i klassen.
Anders Lamm 2017-11-19 19:38 #348
Personlig fundering som inte diskuterats under GOF ungdomsledarkonferens.

Vi pratade om strävan efter att få barn och ungdomar att hålla på med flera olika idrotter längre upp i åldrarna och tycker allmänt att detta verkligen är något orienteringen ställer upp på. Ingen klubb kräver ett deltagande i aktiviteter för att få vara med och tävla.

Många av oss har barn i andra idrotter och ofta svartmålas andra idrotter inte minst de stora lagidrotterna, men det finns många goda exempel också där beroende på ledarna, men tyvärr en del sämre exempel med krav på deltagande i 3-4 aktiviter per vecka för att fortsätta vara med.

Här tycker jag orientering (SOFT) bör diskutera med RF att se över reglerna för LOK-stöd så att man fördelar om bidraget så att bidraget per deltagartillfälle höjs, men man t.ex bara får bidrag för ett deltagartillfälle per vecka för barn upp till 12 år, 2 tillfällen per vecka upp till 14 år och 3 per vecka upp till 16 år.

Det vore en tydlig markering från RF att prioritera deltagande i flera olika idrotter.

Anders Lamm 2017-11-19 19:18 #347
Ett betydligt kortare inlägg.

I Göteborg har förslaget idag diskuterats på vår ungdomsledarkonferens.

Vi har inte kommit fram till ett gemensam ståndpunkt men haft bra diskussioner och det finns både förespråkare som skeptiker till nu liggande förslag även om skeptikerna utifrån diskussionerna synes vara något fler.
Det finns en generell samsyn på att det inom barn/ungdomsidrott finns ett stort resultatfokus men väldigt mycket bra har gjorts och görs inte minst de senaste åren för att få fler barn och ungdomar att uppskatta orientering.

Men framför allt behöver vi liksom J Balck skriver förstå lite mer av "problemet" vi vill lösa inom orienteringen.

Det finns flera men bl.a följande tre frågeställningar som definitivt behöver förtydligas i nuvarande förslag.

1. Vad blir regelverket för de nya U-klasserna vad gäller resultatlistor. Ska/bör det under tävlingsdagen och/eller på nätet publiceras resultatlistor som idag med tider i ordningsföljd följt av ev. felstämplade.
kommer det finnas regler och/eller anvisningar för eventuella priser i U-klasserna.

2. Kommer H/D 14 vara åldersbundna eller blir det tillåtet för yngre H/D 10/12 som nått orange nivå att delta i H/D 14.

3. Vad är synen på stafetter överhuvudtaget för barn under H/D14.
Idag har de flesta stafetter för barn och ungdomar åtminstone en sträcka med lättare nivå än klassens normalnivå och möjlighet att delta med flera löpare.

Reflektion: Om vi inte åldersbinder H/D14 kommer vi nog se ett ökande antal H/D12 och i enstaka fall H/D 10 som väljer H/D 14 framför U4. Men om vi åldersbinder H/D 14 får vi en konstig situation om vi samtidigt tillåter yngre löpare i H/D14 lag på stafetter.


Sammanfattningsvis behöver vi mer tid att förstå "problemet" triangel-rektangel för orientering i förhållande till idrottsrörelsen generellt. Vi tror nämligen orienteringen är ganska unik vad gäller rektangelform med vår familjeidrott och tävlande/motionerande i alla åldrar.

Vi behöver definitvit få mer tid att diskutera i våra respektive föreningar samt förankra en gemensam ståndpunkt tillsammans med GOF styrelse innan förbundsmötet, men då behöver vi som ovan beskrivits förstå både "problemet" vi vill lösa inom orienteringen och hur de nya klasserna avses hanteras regel/anvisningsmässigt.

Jag vill påpeka att detta inte är ett officiellt protokoll från vårt möte utan en sammanfattning utifrån hur jag uppfattat diskussionen.
Nisse 2017-11-19 16:43 #346

Svar till inlägg av J Balck, 2017-11-19 16:13:

Hur fungerar detta i praktiken? Är inte så insatt i det, men ska det vara någon omröstning eller något som distriktet har som grund för hur de ska rösta på förbundsmötet?
J Balck 2017-11-19 16:13 #345
Nu är detta formellt presenterat för Stockholms orienterare (via ordförandekonferens). Här i Stockholm gavs inte så mycket tid till diskussioner, då man hade massor av annat att gå igenom.

Jag hade förväntat mig att se mer, fick betydligt mindre information än väntat. Man kunde tolka av föredragande att SOFTs styrelse skulle anta detta och att de flesta på SOFTs ordförandekonferens gav bifall till förslaget.

Det jag fortfarande saknar är en presentation som visar ett definierat problemet och en tydlig (mätbar) väl förankrad målbild för förflyttningen. Gärna kopplat till en konsekvens och riskanalys. Påpekade även under mötet att jag känner inte till någon analys utifrån orienteringens perspektiv eller andra individuella idrotter, då man i RF:s studier har fokuserat på lagidrotterna.

För övrigt blir jag personligen väldigt frustrerad eftersom jag har arbetat med Idrotten vill i andra förbund och har sedan flera år tillbaka lyft upp orienteringen som det goda exemplet. Jag ser personligen ingen anledning att ändra, vi har fortfarande försprång till många andra idrotter.

Vi fick två veckor på oss att diskutera detta i klubbarna och återkomma till distriktet (somt trattar vidare till SOFT) senast 4 dec...
PS 2017-11-18 19:33 #344

Svar till inlägg av SG, 2017-11-18 18:46:

Om man inte vill krångla med färger i namnen så kan man ju kalla dem A, B och eventuellt C ;-)
Personligen tror jag att vi ska sluta krångla med klassystem och koncentrera oss på att få ut ungarna i skogen. Lite för svårt eller lite för lätt någon enstaka gång spelar nog inte så stor roll i långa loppet.
SG 2017-11-18 18:46 #343

Svar till inlägg av H40, 2017-11-18 17:13:

Självklart kan man slå ihop klasser. Dessutom ingår det i min idé att ta bort alla U-klasser, eftersom ett av uttalade syftena med förändringen är att anpassa en utveckling i lagom takt. Ett barn kan fortsätta att springa gul bana när den blir ungdom, men ändå tillåta att ålder och födelseår styr valet av tävlingsklass.

Frågar man barnen så är åldersklassen (egna kompisarna) viktigare än den egna utvecklingsnivån (gul - violett). Förslaget med H14 gul och H14 orange möjliggör och inte försvårar samt låser oss inte fast vid tänket där vi utgår från U-klasser med ett spann över många åldersklasser.
old 2017-11-18 18:18 #342

Svar till inlägg av SG, 2017-11-18 16:57:

Nej, låt var och en få sin egen klass, så blir alla vinnare - eller kommer sist.
H40 2017-11-18 17:13 #341

Svar till inlägg av SG, 2017-11-18 16:57:

För att jag tycker att det blir meningslöst med klasser med väldigt få deltagare. Det kan ju också bli mer jobb för arrangören.

Jag kan inte heller förstå varför det ska vara så viktigt att dela upp så många klasser på ålder. Borde vara bättre att låta folk springa det de vill.
SG 2017-11-18 16:57 #340

Svar till inlägg av H40, 2017-11-18 13:18:

Varför hänger ni upp er på antal klasser? Vad är utmaningen med det? Förstår inte..
Plus Ett 2017-11-18 14:36 #339
+1 på TEE o hänglöparn
hänglöparn 2017-11-18 14:05 #338

Svar till inlägg av TEE, 2017-11-18 13:37:

Precis som inom skolvärlden dödar man snabb allt intresset när fokus läggs på planer, uppföljning, dokumentation och mål. Låt barnen springa intressanta banor i spännande terräng på bra kartor. Lär barnen orientering och lägg ner alla förbannade målformuleringar.

Entusiastiska ledare som håller ihop ungdomsgruppen och ser till att man kommer iväg på bra träningar och tävlingar är det viktiga.
TEE 2017-11-18 13:37 #337
Det går precis lika bra, utan tävlingsmoment, att skapa ångest hos barn. Tjata om att de ska fokusera på sin egen prestation, göra sitt bästa, och utvecklas hela tiden, så slutar nog de flesta snart. Hur många vuxna orienterare ställer upp på de villkoren?
TEE 2017-11-18 13:33 #336

Svar till inlägg av Gammal, 2017-11-17 10:10:

+1
H40 2017-11-18 13:18 #335

Svar till inlägg av SG, 2017-11-18 08:16:

Men varför så många åldersklasser? Jag tycker att det borde vara tillräkligt med en normal klass och en lättare klass per ålder. Sen får de andra vara med på U eller öppna banor.

Problemet med många åldersklasser är att det finns en risk att väldigt få är med i varje klass vilket endå gör tävlingsmomentet rätt meningslöst.
VOK 2017-11-18 10:42 #334

Svar till inlägg av SG, 2017-11-18 08:16:

Grymt bra förslag.
Antal klasset spelar ingen roll, det är exakt lika många papper ändå.
J 2017-11-18 09:03 #333
Det blir för många klasser.
Behåll Tävlingsklasserna och låt övriga
delta i Öppen Motion.
SG 2017-11-18 08:16 #332

Svar till inlägg av Sture Larsson, 2017-11-18 07:03:

Tycker det är ett mycket bra förslag att införa fler nivåer per ålder, men olyckligt att sätta ihop 7-åriga tjejer med 20-åriga killar i samma klass. Det finns andra vägar att gå för att uppnå exakt samma mål som kansliet har haft när de tänkt ut sitt förslag.

Med samma antal banor, så kan man införa nivåer per åldersklass och istället utöka möjligheterna med det som kallas för Kort-klass (kanske olyckligt namn).

exempelvis följande klasser kan vi ha i framtiden
D14 Orange, D14 Gul, D14 Vit
D12 Gul, D12 Vit
H10 Vit och H10 RepetsRutt

RepetsRutt = RR = http://www.baath.de/doma/map_images/2017/2017-08-12_fina_1.jpg

För övrigt anser jag att grön nivå inte behövs på tävling.
Sture Larsson 2017-11-18 07:03 #331

Svar till inlägg av Gammal, 2017-11-17 12:38:

Det är ju precis detta "tvinga in ledare och ungdomar i en utvecklingstrappa" som man vill komma bort ifrån med det nya förslaget. I dag "tvingas de in" pga att de blir äldre. Den kultur som råder gör att de förväntas följa trappan pga ålder och U-klasser är inga riktiga klasser
PS 2017-11-17 21:31 #330

Svar till inlägg av 1982, 2017-11-17 21:18:

Jag vet att det har förekommit söder om Östgötaslätten. Drar mig bland annat till minnes ett tillfälle i Silverdalen där en av H12:s fyra kontroller var gemensam men H21 och då menar jag en av de tre utöver sistakontrollen som mycket väl också kan ha varit gemensam. Man hade inte så bra koll på svårigheter på den tiden ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16

Senast kommenterat

Måndag 21/1

16:36

Silly Season 2019

278

 

Söndag 20/1

23:37

10-Mila 2019

230

 

16:18

Jukola 2019

3

 

Lördag 19/1

15:32

VM på tv?

113

 

Torsdag 17/1
Tisdag 15/1

23:17

Trening i Småland

27

 

06:23

Flyga med pannlampa

15

 

Måndag 14/1

21:38

-Arrangemangsreklam-

644

 

Fredag 11/1
Torsdag 10/1

15:50

WOC2019

28

 

Måndag 7/1
Söndag 6/1

15:46

DOMA-support?

34

 

Lördag 5/1

14:39

Trail vs orientering

234

 

Onsdag 2/1
Fredag 28/12
Torsdag 27/12

10:34

Närtävlingar 2019

34

 

Måndag 24/12

10:08

Campingplats

1

 

10:05

#metoo

21

 

Lördag 22/12
Fredag 21/12
Torsdag 20/12

13:38

Sverigelistan

142

 

Onsdag 19/12

15:13

7500-del från 45

234

 

Söndag 16/12

19:56

Männens revir

1538

 

19:53

Benskydd?

27

 

Fredag 14/12

18:00

Jobb för orienterare

151

 

Torsdag 13/12
Söndag 9/12

20:53

Tibrotrippeln

13

 

Tisdag 4/12
Måndag 3/12
Onsdag 28/11

09:34

Rinnande ögon

6

 

Tisdag 27/11
Söndag 25/11

08:58

Pannlampa

39

 

Fredag 23/11
Torsdag 22/11

19:36

GPS med Galileo

11

 

Onsdag 21/11

15:07

Låt oss synas!

0

 

Söndag 18/11

14:45

Idrottsgalan

19

 

Lördag 17/11

15:34

O-ringen 2020

77

 

Fredag 16/11


Arkiv

 
 
 

Logga in på Orienterare.nuStäng