Visa inloggningsformulär
O-snack  

Aktuell tråd

varning för ögonoperation

Karlsson  2014-05-22 09:25
Jag vill varna alla som funderar på att operera ögonen för att slippa glasögon/inser. Reklamen lovar så mycket. Själv bytte jag linser vid Memira för drygt tre år sedan. Har varit på säkert 20 återbesök och ytterligare två operationer med laser. I går kväll blev jag inlagd på sjukhus o strax ska jag opereras då näthinnan lossnat. Orsak: linsbytet på Memira.
Jag hade aldrig bytt linser om jag anat vilket helvetet jag skulle drabbas av.
Som det ser ut just nu riskerar jag att bli blind på ena ögat.

Skriv ett inlägg

 

 

Skriv 1981 i rutan

 
 

Inlägg

Karlsson 2019-12-03 08:07 #179

Svar till inlägg av Aldrig, 2019-12-02 22:21:

Undrar hur länge detta får ligga kvar på Memiras omdömessida?

Avråder alla från att operera ögonen
Näthinneavlossning på båda ögonen. Ytterligare operationer inom landstinget för att rädda synen.
Nej, jag råder ingen att utföra linsbyte till multifokala linser. Läkare som har opererat mig för att rädda synen sa att de avråder alla till något liknande.
När jag skulle opereras nämndes i förbifarten att det fanns små risker, men det var inget att oroa sig för, för det "händer aldrig".
Visst, personalen har varit trevlig och så, men vad hjälper det när man får sämre syn.Suddigheter, försämrat mörkerseende med mera.
Läs mer på orienterare.nu tråden "varning för ögonoperationer" som Memira försökt att få stängd.Där finns en hel del skräckhistorier.
Aldrig 2019-12-02 22:21 #178

Svar till inlägg av Jagvet, 2019-07-30 00:16:

Hade tänkt göra en ögonlaser på memira men efter att ha läst på den sida som heter trustpilot så har jag helt lagt ner detta. Håller med ”jagvet” att om man läser igenom dom sk,omdömen så ser man ett återkommande mönster i att detta är så enkelt o bra att dom ångrar att dom inte gjorde det tidigare och personalen var så fantastiska och allt är bara guld o gröna skogar.
Känns lite för bra för att vara sant och då är det nog även det. Känns som köpta fingerade inlägg
Eva 2019-11-20 20:49 #177

Svar till inlägg av Lurad, 2019-11-15 15:17:

Läser dom senaste inläggen och jag råkade ur för samma misstag att tro att detta är lika säkert som man blir informerad om.
Orkar inte gå in i detalj men biverkningarna är något som förskönas.
Jag trodde att sådana saker som halos och störningar av ljus speciellt i mörker var något som skulle försvinna.. ren lögn. Ingenting försvinner.utan man måste bara inse att det finns för det är ett pris av att linsen har inte samma egenskaper som en kroppslins och ger dessa blänk som stör.
Det man får höra från memira är att du har för höga krav.
Hoppas att i framtiden detta förbjuds och bara för göras vid gråstarr där det är det enda alternativet
Lurad 2019-11-15 15:17 #176

Svar till inlägg av Karlson, 2019-11-13 22:44:

Ta en titt på trustpilot memira så kan man lätt genomskåda att många inlägg förmodligen är fingerade.
Man ser tydlig att ordet proffesionell andvänds väldigt flitigt.
Sen kan man fråga sig varför folk skulle engagera sig i att först registrera sig på trustpilot och sedan skriva sådana omdömen där allt bara är guld o gröna skogar... mycket tveksam.

Har du någon fin mail jag kan nå dig på Karlsson
Karlson 2019-11-13 22:44 #175

Svar till inlägg av Lurad, 2019-11-13 20:58:

Precis som du skriver har landstingssjukvården fått ta ett stort ansvar för ögonklinikernas marknadsföring och lurendrejeri.
Till exempel hade Memira nyligen en stor kampanj med nästan gratis undersökningar. Vet att personer som varit på undersökning och sedan blivit tveksamma fått samtal från nämnda firma som försökt att få dem att ändå operera sig.
Vet dessutom att Memira på olika sätt försöker få bort trådar i sociala medier, där det står negativt om ögonoperationer som genomförts hos dem. Jag har kopia på ett brev från Memira där de försöker köpa ett stopp av en kritisk tråd!
Jag tycker att det är tragiskt att svensk orientering tillåter Memira att marknadsföra sig i Skogssport, på O-Ringen och ibland på andra tävlingar.
För att alla ska förstå vad jag, som startade denna tråd, har drabbats av så försöker jag här göra en sammanfattning.
Näthinneavlossning på båda ögonen, ytterligare en akut operation i höger öga för att städa bort rester som flög runt inne i ögat, tre hornhinneoperationer, operation för eftersträvar, stora problem med mörkerseende, stora problem att se skarpt i stora lokaler typ affärer och lagerlokaler. Ja, det blev verkligen ett helvete för mig.
Memira har betalat ett skadestånd till mig, men pengarna är egentligen helt betydelselös jämfört med de problem jag fått.
Mitt råd till alla är att inte gå på bluffen.
Lurad 2019-11-13 20:58 #174

Svar till inlägg av Besviken, 2019-08-13 16:20:

Gjorde rle 2014 och resultatet Blev inte bra.Efter den uppföljande lasik justeringen blev allt bara sämre. Väldiga biverkningar såsom torra ögon, ljusspridning ont i huvet. Svårt att köra bil i mörker.m.m.
Det tokiga är att man blir helt avvisad från sjukvården och får ingen mer hjälp av kliniken heller.
Varit hos en duktig optiker som helt öppet sa att ögonklinikerna gör så att han får fler kunder pga.dom problem som uppstår på väldigt många efter speciellt laseroperationer och även linsbyten där dom flesta fått missvisande information om biverkningar som då,den seriösa optikern får ta hand om senare
Margit 2019-11-07 10:54 #173

Svar till inlägg av Olycklig, 2019-08-06 20:15:

Gäller denna även andra ögonlinsoperationer? Tex. EVO(ICL) och vad säger ni om den nya kliniken Proforma Clinik?
Besviken 2019-08-13 16:20 #172
Jag har också gjort en operation 2013 RLE dvs lovades bra syn både nära och på långt avstånd, har gjort en justering med laser 2018. Såg bra några månader, sedan blev synen sämre och sämre och det verkar inte gå att göra fler justeringar. Ser ringar runt billjusen och lampor efter 5 år, flimrar framför ögonen och måste ha glasögon för att köra bil. Är otroligt besviken och skulle aldrig ha gjort det om jag vetat slutresultatet. Ser dåligt i mörker. Otroligt dyrt dessutom. Är gjort på Ögonlasern i Sthlm. Nu är jag över 50 år, men om det hade varit ett problem skulle de väl inte ha gjort operationen. Måste i dagsläget återgå till både glasögon och kontaktlinser, vilket jag betalade en förmögenhet för att slippa!
Olycklig 2019-08-06 20:15 #171

Svar till inlägg av Jagvet, 2019-07-30 00:16:

Det pratas mest om linsbyte här och jag vill även varna för ladik ingrepp.
Lasik är en metod som förstör hornhinnans nerver när locket görs för att komma år med lasern.
Detta läker sen aldrig och du kommer med största sannolikhet få leva med torra och irriterande ögon under lång tid och behöva ögondroppar hela tiden.
Detta om dess nervskador är inget som Memira informerar om före op.
Om dom gjorde det skulle ingen genomgå detta ingrepp men då skulle dom missa Mads patienter och då är vi där igen att det är pengar som driver hela den här oseriösa branschen .
Skippa ögonoperation och framför allt memira
Jagvet 2019-07-30 00:16 #170
Memira har även omdömesida som kallas för trustpilot och där kan man lätt genomskåda att inläggen är fingerade och det tals mest om hur fantastiskt det blev samt hur proffsige personalen är. Samt att det enda man ångrar är att man inte gjorde det tidigare.
Lätt att bli påverkad då man funderar på genomgå en behandling och man vill egentligen bara läsa hur bra det blev

Jagvet 2019-07-30 00:08 #169

Svar till inlägg av Linda, 2019-07-20 23:40:

Det här med ögonoperationer som utförs utanför sjukvården är inget annat än buissness.
Det är pengar som styr och den personal som kallar sig specialister får lön från dom är bara försäljare helt enkelt.
Jag har åkt dit även jag och när men i efterhand lärt sig mer om detta så inser man hur lurad men blev i det att biverkningarna är mkt få samt även skulle försvinner med tiden vilket är bara ett trick i konsultationen.
Linda 2019-07-20 23:40 #168
Gjorde op med multifokal lins 2017. Är idag 36år och gjorde op pga höga plusstyrkor.
Fick ingen info om vanliga biverkningar som ljusfenomen, den info jag fick var att man kunde se ringar runt belysning vilket jag kände var överkomligt för att slippa pilla med linser eller glasögon, Jag var noga med att fråga om dom vanligaste biverkningarna/riskerna,

Resultatet var i början toppen! Men efter att jag tog bort efterstarr blev ljusfenomen vid mörker påtagligt och jobbigt för hjärnan att ta in så mycket ljus hela tiden i mörker. Otroligt ansträngande att köra bil i mörker med mötande bilar,
För någon månad sedan var jag åter på besök då jag påtalat detta med ljusfenomenen och dom skulle då försöka öppna upp lite till med efterstarrsbehandling, Denna senaste behandling har nu gjort att jag ser trålar och ljusfenomen även dagtid!
Tycker det är vidrigt att dom behandlar så många på det hör viset,

Jag hade uppskattat om dom talade om att dessa ljusfenomen ör vanligt och att det är onödigt att utsätta ögat för mera behandling då möjligheten att det blir bättre är liten och risken att det blir sämre är stor.

Rekommenderar ingen att göra denna op i hopp om en problemfri syn. För mig var det viktigt att slippa vara halvblind och nu kunna bada med barnen och veta att jag inte är beroende av mina glasögon. Men att det skulle bli så begränsande som det i nuläget känns är jag ledsen för. Jag hoppas att man i framtiden kan syra upp dessa biverkningar och slippa ljusfenomenen då det är tröttsamt för huvudet att hantera.

Är det någon som under 60 som har fått en toppenbra syn med denna op?
Nurse 2019-05-23 22:37 #167
Blir ju lite larvigt att anmäla mina inlägg där jag bara frågar om det är reklam. Svara gärna på frågan istället.
Nurse 2019-05-23 22:22 #166

Svar till inlägg av Skärpning och förslag till påföljd, 2019-05-23 21:24:

Varför. anmäldes mitt inlägg? Frågade ju bara varför du visste att det var reklam.
Nurse 2019-05-23 22:09 #165

Svar till inlägg av Skärpning och förslag till påföljd, 2019-05-23 21:24:

Hur vet du att det är reklam? Capio är väl ett jätteföretag också.
2019-05-23 21:24 #164

Inlägget är raderat

2019-05-23 20:41 #163

Inlägget är raderat

2019-05-23 20:41 #162

Inlägget är raderat

Richard 2019-03-17 22:50 #161

Svar till inlägg av Johnny, 2019-01-06 21:39:

Johnny, du har inte fått glaskroppsavlossning och/eller glaskroppsgrumlingar? Jag har fått det i båda ögonen nu, vilket man kan läsa sig till kan orsakas av RLE-operation (i mitt fall monofokal RLE med monovision). Grumlingarna är som suddiga fläckar som flyter omkring på hornhinnan. Glaskroppsavlossningen jag fått på höger öga har dessutom gjort att jag ser avsevärt sämre i mörker och motljus. Höger öga är det jag ser på långt håll med så det påverkar min synförmåga väldigt negativt. Vänster öga ser jag på nära håll med, så kallad monovision. Inget jag rekommenderar nu så här i efterhand.
.... 2019-03-11 08:22 #160

Svar till inlägg av Borlänge, 2019-03-10 08:09:

Det är inte riktigt sant. Mig försökte säljaren boka in en tid för byte innan jag ens gjort undersökningen. Sedan tyckte optikern/läkaren att det var för tidigt. Två år senare ringde de och ville boka in en tid igen fast jag sagt att jag inte var intresserad. Så nog har de lite oseriösa försäljare runt om sig också.
Borlänge 2019-03-10 08:09 #159
Har inte gjort något linsbyte (ännu), men i samband med mina kontakter med Memira har de varit seriösa. Två undersökningar gjorda och båda gångerna rådde man mig att avvakta med linsbyte. Detta då mina ögon både vid 43 och 47 års ålder inte ansågs vara klara med åldersförändringar. Hade Memira kortsiktigt velat tjäna pengar så hade dom sålt in operationen.
Karlsson 2019-03-10 07:50 #158

Svar till inlägg av Carina, 2019-03-09 09:38:

Precis Carina. Mycket prat om hur många lyckliga men i princip inget om alla misslyckanden.
Intressant att höra att fler har problem att se tydligt inne i lokaler med "skum" belysning. Till exempel inne i vissa butiker och lagerlokaler har jag väldigt svårt att urskilja detaljer.
hux 2019-03-09 12:43 #157
Min lins blev snett insatt med stora problem,som följd.Det var gråstarrsoperation.
Dom vägrar att rätta till detta.Gjordes på Örebro Universitetssjukhus.Vad gör man?
Carina 2019-03-09 09:38 #156
Hej!
Kom in på denna sida nu när jag surfade runt om problem vid linsbyte.
Man ser som att det finns 2 olika synvinklar på hur nöjd man blir men jag tror merparten inte är så nöjda trots att man kan se skapligt men biverkningarna med störande ljusfenomen av olika slag är väldigt jobbigt .
Själv har jag enorma svårigheter att köra bil i mörker och vara inne i lokaler med lite sämre belysning vilket är väldigt störande.
Min erfarenhet är att allt var bättre med glasögon innan jag gjorde detta på memira där jag känner att den information man får speglar bara en lycklig värld och man pratar väldigt lite om dessa biverkningar som kan uppstå.för detta är en kommersiell verksamhet med ekonomiska intressen.
Det värsta med detta att har man nu en gång gjort detta så får man stå sitt kast och leva med det och hoppas att det inte blir värre.
/ Carina. Ångerfull
Du har bara två ögon, var försiktig! 2019-01-11 15:57 #155
Det finns ekonomiska intressen i att förstöra denna tråd med skit.
.... 2019-01-11 08:47 #154

Svar till inlägg av OdenXT, 2019-01-10 16:05:

Om du inte du skulle vara självcentrerad. Vem skulle centrerat dig då? Eller om du är höger eller vänstercentrerad skulle du inte då få slagsida och få en överbelastning på den sidan du är centrerad mot. Så du måste vara självcentrerad om du inte har några skador och inte fått hjälp med centreringen. VSV
Hawkeye 2019-01-10 18:31 #153

Svar till inlägg av Johnny, 2019-01-08 07:39:

Bra Johnny. Både du och andra gläds säkert åt att du nu kan ytterligare ett ord.
OdenXT 2019-01-10 16:05 #152

Svar till inlägg av Joje, 2019-01-08 18:42:

Hur vet du att språkpoliser är självcentrerade?
Jonas Glad 2019-01-10 13:11 #151

Svar till inlägg av Karlsson, 2019-01-07 11:54:

Har nu efter mycket funderande bestämt mig att inte göra denna operation nu utan vänta. tack för synpunkter.
Joje 2019-01-08 18:42 #150
Johnny, bry dig inte om alla självcentrerade språkpoliser. Ett felstavat ord betyder ju ingenting, när vi alla förstår vad du menar. Tack för dina inlägg.
Johnny 2019-01-08 07:39 #149

Svar till inlägg av old, 2019-01-07 23:16:

Sorry. Jag är från England och kan ha problem med att stava rätt på en del ord. Jag såg inte första påminnelsen innan det var för sent.
old 2019-01-07 23:16 #148

Svar till inlägg av hänglöparn, 2019-01-07 20:22:

Det blir tramsigt när någon envisas med att stava det centrala ordet fel.
Saol 2019-01-07 22:17 #147

Svar till inlägg av hänglöparn, 2019-01-07 20:22:

Det är aldrig fel att kunna stava rätt
hänglöparn 2019-01-07 20:22 #146
En multifokallins som passar bra i 45 års ålder passar inte tio år senare. Räkna med lika många linsbyten som glasögonbyten. Det finns kontaktlinser i silikon, multifokala, som fungerar utmärkt. Använd dessa istället. Mycket billigare. Kan sitta i en månad. Kan byta styrka när det behövs. Fråga din optiker efter en multifokal lins med maximal syregenomsläpplighet. Du kommer att bli mycket nöjd.


Sen tycker jag att linslusarna Hawkeye och OdenXT kan lägga ner! . Ämnet är alltför viktigt för att tramsas bort.
Hawkeye 2019-01-07 19:39 #145

Svar till inlägg av Johnny, 2019-01-07 16:49:

Repetition: Lins, inte linc.
Johnny 2019-01-07 16:49 #144

Svar till inlägg av Jonas Glad, 2019-01-07 10:58:

Du är i samma sits som jag var i. Jag gjorde det när jag var 50 av samma anledning. När jag gjorde det fanns inga varningssignaler. Tvärtom blev jag sponsrad av mitt arbete. Med facit i hand hade jag inte gjort den operationen idag. Det fungerar bra i några år, men problemen kommer. Jag verkar heller inte ensam. Jag känner 2 till som oxå har fått problem. Lincen verkar inte fungera i all evighet och blir sämre med tiden
Karlsson 2019-01-07 11:54 #143

Svar till inlägg av Jonas Glad, 2019-01-07 10:58:

Råder dig att tänka dig för både en och två gånger. Och sedan en gång till för säkerhets skull.
Läkare på Akademiska sjukhuset avråder å det bestämdaste att inte operera in multifokala linser i ögat.
Givetvis vill ju företagen det, men det är ju för att de tjänar pengar.
Mitt råd - nej gör det inte.
Jonas Glad 2019-01-07 10:58 #142
Jag är 50 år gammal och funderar på att operera ögonen och sätta in multifokallins ALE tror jag det heter. När man nu läser på i alla trådar som finns så blir man lite orolig att det kan gå fel. Mitt problem är att jag ser inte på nära håll om jag inte har läsglasögon men jag ser hyfsat på långt håll. Däremot är jag alltid mycket trött i mina ögon och i huvudet framåt eftermiddagen
Har varit och gjort undersökning på Capio och skall även göra en undersökning på Memira för att känna vilket som känns bäst.
OdenXT 2019-01-07 05:58 #141

Svar till inlägg av Johnny, 2019-01-06 21:39:

Nu kan jag inte låta bli längre:
Lins stavas med s, inte c
Johnny 2019-01-06 21:39 #140

Svar till inlägg av Karlsson, 2019-01-05 09:24:

Jag gjorde det på Memira. Jag vet att jag inte har den lincen som har krånglat mest, men det är säkert fler lincen som krånglat. Jag klarar av att läsa väldigt bra, men har fått problem med att det är disigt. Svårt att förklara, men det känns inget bra just nu. Vi får se vad dom säger. Om det går att göra något vet jag inte. Jag vill undvika att byta linc. Jag går nog till en riktig ögonläkare beroende på vilket besked jag får.
1 2 3 4

Senast kommenterat

Tisdag 28/1
Måndag 27/1

21:36

Silly Season 2020

261

 

20:51

Ny stafett?

119

 

10:54

10MILA 2020

46

 

Torsdag 23/1

21:33

Lag till 10mila

5

 

Onsdag 22/1

09:04

Livelox feedback

191

 

Tisdag 21/1

08:28

Extern pulsmätare

34

 

Måndag 20/1
Söndag 19/1

08:46

Knock-out SM

54

 

Fredag 17/1
Tisdag 14/1

14:45

O-klocka

22

 

Torsdag 9/1

10:34

O-ringen 2020

346

 

Onsdag 8/1
Tisdag 7/1
Måndag 6/1
Fredag 3/1

07:41

Skotork

11

 

Söndag 29/12

09:59

Jobb för orienterare

169

 

Onsdag 25/12
Måndag 23/12

13:09

Jukola 2020

22

 

Lördag 21/12
Torsdag 19/12
Onsdag 18/12

10:48

Grövre kartor

22

 

Fredag 13/12
Tisdag 10/12
Måndag 9/12

22:23

Bästa pannlampan

7

 

12:46

-Arrangemangsreklam-

704

 

Lördag 7/12

00:08

Eventor nere igen...

204

 

Torsdag 5/12
Onsdag 4/12

10:59

Toves VM-lopp

1

 

Tisdag 3/12
Lördag 30/11
Torsdag 28/11
Söndag 24/11
Lördag 16/11
Fredag 15/11
Torsdag 14/11
Måndag 11/11

10:28

Benskydd?

30

 

Söndag 10/11
Lördag 9/11


Arkiv

 
 
 

Logga in på Orienterare.nuStäng