Visa inloggningsformulär
O-snack  

Aktuell tråd

varning för ögonoperation

Karlsson  2014-05-22 09:25
Jag vill varna alla som funderar på att operera ögonen för att slippa glasögon/inser. Reklamen lovar så mycket. Själv bytte jag linser vid Memira för drygt tre år sedan. Har varit på säkert 20 återbesök och ytterligare två operationer med laser. I går kväll blev jag inlagd på sjukhus o strax ska jag opereras då näthinnan lossnat. Orsak: linsbytet på Memira.
Jag hade aldrig bytt linser om jag anat vilket helvetet jag skulle drabbas av.
Som det ser ut just nu riskerar jag att bli blind på ena ögat.

Skriv ett inlägg

 

 

Skriv 1981 i rutan

 
 

Inlägg

Håller med 2020-09-19 22:11 #197

Svar till inlägg av Funderaren, 2020-05-12 18:27:

Är en av dom som gått på att detta med linsbyte är fantastiskt..
Så är inte fallet utan med den erfarenhet idag skulle jag aldrig gjort detta. På memira så talar dom att det är i princip riskfritt att operera sig.dom skönmålar hela processen i att det är bara positivt att göra det men biverkningarna pratas det inte mycket om.
En sak jag funderat på är att alla dom läkare inom sjukvården har bara skakat på huvudet i dom besök jag gjort hos dom i att få klarhet eller hjälp.i vad som gått snett.
Ingen av dom rekommenderar ingrepp utan att man har gråstarr.
Fullt normalt säger dom i att biverkningarna kan vara svåra.. mitt råd är att var nöjd med glasögon och riskera inget för dig själv som kan få stora problem i framtiden
Wizzel 2020-06-25 19:58 #196

Svar till inlägg av Catti, 2020-06-24 10:08:

Min erfarenhet av linsbyte är att det bara blir sämre efter varje nytt ingrepp som görs. Kan säkert få till synskärpan för att läsa på en syntavla med 4 meters avstånd men risken för ytterligare biverkningar som ögontorrhet, bländning i mörker samt ökad risk för näthinneavlossning .
Memira skriver på sin hemsida att en misslyckad ögonoperation förekommer i princip aldrig och då menar dom att själv ingreppet lyckas men sen hur resultatet blir är en subjektiv fråga .
Det jag fått som svar när jag kontaktat vården om hjälp är just att linsbyte endast skall göras vid katarakt och det är den klinik som gjort ingreppet som äger problemet om man ej är nöjd men landsringets läkere rekomenderar ej fler ingrepp pga riskerna
Träningsnarkomanen 2020-06-24 11:13 #195
För ett antal år sedan fick jag ett massmejl som gick ut till jag tror alla med sportidentnr.
Ett specialerbjudande till orienterare. Kontaktade annonsören med uppgifter om mina synfel närsynt och astigmatism på ena ögat. No problem, det kan vi ordna. Kontaktade ytterligare två aktörer och från en av dem ringde en läkare upp mig och sa att du skall inte operera dig. Han motiverade det väldigt väl med risker i ett längre perspektiv. Han sa operera gärna grå starr men inte sådant du kan korrigera med glasögon.

Använder glasögon som dessutom skyddar ögonen från kvistar. Till det en skärmkeps som styr undan grenar i tät vegetation. Progressiva glasögon med minimerad synyta för närseendet. Fungerar perfekt trots 20 % starr på ett öga.

Har även använt pannlampa dagtid när ljuset varit sämre. Perfekt vid kartläsning.
Catti 2020-06-24 10:08 #194

Svar till inlägg av ...., 2019-01-11 08:47:

Detta är en mardröm...gjorde RLE (ålderssynthet) på Memira för ett och ett halvt år sedan. Hade bra syn i ett par månader och sedan kom problemen. Jag opererades för efterstarr men problemen förvärrades. Nu har jag ständig dimsyn, och en ögonläkare jag var hos (utan koppling till Memira) sa att jag är både närsynt, långsynt och har astigmatism. Jag behöver glasögon för att läsa och linser (en multi- och en monofokal pga två olika synfel) för att köra bil. Före op behövde jag bara läsglasögon men såg perfekt på långt håll.
Ingen annan läkare eller klinik vill ta i mig med tång när de hör att jag gjorde op av "estetiska" skäl. Så nu är enda möjligheten att gå tillbaka till Memira, trots två misslyckade ingrepp. Min fasa är nu att de kommer att säga att det inte finns något att göra, och att alla reagerar olika på ingreppen och att det inte går att lämna några garantier i det enskilda fallet.
Tilläggas kan att den ögonläkare jag varit hos efter op sa att det pga mina tre synfel inte går att få perfekt syn, utan ca 80% av synskärpan är vad jag kan räkna med (med glasögon/linser...).
Jag tror inte att Memira är värre än någon annan klinik, men däremot finns de i flera länder och de erbjuder en garanti som låter lockande vid en första anblick...fria ingrepp i fem år om det första inte lyckas. Men det hjälper föga om problemet inte går att åtgärda...vilket jag är rädd för att de kommer att säga till mig. Nu läser jag om näthinneavlossning m fl komplikationer och blir alldeles kallsvettig...
2020-06-17 11:23 #193

Inlägget är raderat

Karlsson 2020-06-17 07:28 #192

Svar till inlägg av Wizzel, 2020-06-06 18:49:

Exakt samma uppfattning har jag. Så otroligt positivt i reklam, hur personal vid Memira talar varmt för denna operation. Men sedan drabbas väldigt många av allvarliga problem.
Jag förstår verkligen inte hur svensk orientering låter Memira göra reklam på till exempel O-Ringen. Men det är väl pengarna som talar...
Wizzel 2020-06-06 18:49 #191
Har gjort linsbyte och det var det största misstag i mitt liv. Varför jag tog beslut att göra det var att jag läst om alla fina omdömen som finns från memira . Det är 100% reklam för att påverka glasögonbärare att genomgå något som dom tjänar pengar på. Har drabbats av både linsrotation , fel styrka och blivit tvungen att göra fler ingrepp för att lösa detta vilket bara har försämrat min syn.
Det som varit mest plågsamt är att dom själva knappt reagerat att det blivit knas utan många gånger skyller på, att jag har för högt ställda krav och det är min individuella upplevelse men alla andra är nöjda.
Har även besökt den offentliga vården för detta och det bemötande jag fått där är just att det är väldigt farliigt att göra linsbyte och biverkningar får dom flesta. Sjukvården kirurger menar att linsbyte endast skall göras vid gråstarr pga. Riskerna. En läkare sa även att det blir aldrig bra för att den nya plast linsen är en sorts protes och att ersätta ögat naturliga så blir det ibiverkningar som kan vara svåra att leva med.
Dett är ju inget som klinikerna vill tala om utan fortsätter att göra ännu mer reklam och speciellt så försöker dom påverka nya klienter i just att läsa om hur andra beskriver hur lyckliga dom nu är och allt varit så famtastiskt vilket jag menar är ren manipulation i dagens sätt att nå ut i sociala medier.
Om man läser på memiras omdömen på trustpilot så är det så onaturlig positiva upplevelser vilket jag ser som ren reklam
Mitt råd är läs på och även på utländska sidor.
Lycklig 2020-05-14 12:07 #190

Svar till inlägg av Otroligt, 2020-05-13 17:05:

Varsågod, du väljer förstås själv om du vill tro mig eller inte. Och en god portion sund skepsis till vad som skrivs på ett anonymt forum är i allra högsta grad lämpligt. Svårt att veta om skribenten drivs av en annan agenda än den som redovisas. Mitt lilla bidrag är ju dessutom bara en anekdot. Den som verkligen vill veta fakta om riskerna med linsbyte bör absolut vända sig till andra källor än min anonyma inlaga.
Utan att bli identifierbar så kan jag i alla fall nämna att det är ca 5 kamrater i de två orienteringsklubbar jag representerar som opererat sig, tre släktingar, två personer i en annan förening samt ett antal arbetskamrater som bytt linser. Vissa av oss rapporterar att vi ser lite fler ”reflexer vid nattkörning”. Sedan blir ju behovet av allmänt bra belysning allt större med åren. Men det är ju inget speciellt för oss som bytt linser. Närmar mig 60 år, så en stor del av bekantskapskretsen är i ungefär samma ålder.
Otroligt 2020-05-13 17:05 #189

Svar till inlägg av Lycklig, 2020-05-13 11:39:

Jag har ett digert kontaktnät, i synnerhet bland orienterare. Känner ändå ingen som gjort linsbyte. Känner till ett par gör jag, men inte så nära att vi diskuterar utfall. Imponerande att du har tio bekanta som utfört linsbyte. Jag tror dig inte!
Karlsson 2020-05-13 13:32 #188

Svar till inlägg av Lycklig, 2020-05-13 11:39:

Några? Skulle snarare säga att det är väldigt många som får problem efter operationen. Speciellt efter linsbyte.
Om Memiras statistik över hur många/få som drabbas av problem så skulle det ha varit ungefär 100 000 orienterare som utfört linsbyte till multifokala linser. I alla fall med tanke på hur många orienterare som jag haft kontakt med som haft liknande problem som jag med näthinneavlossning, efterstarr, försämrat mörkerseende med mera.
Lycklig 2020-05-13 11:39 #187
Som så ofta, det är en risk att både göra något och att inte göra något.
Är själv mycket nöjd med mitt linsbyte som gjordes av Memira för många år sedan. Har inte behövt några ytterligare synhjälpmedel sedan dess. Som ytterligare anekdot så är alla, drygt tiotal, kamrater som genomfört linsbyte mycket nöjda enligt vad de säger. Det är förstås tråkigt att några får dåligt resultat, men sådant är ju livet.
Funderaren 2020-05-12 18:27 #186
Har bekanta som gjort linsbyte och även lasik. Det jag hört är att dom alla klagar på någon biverkning och även att synen ej är så bra. Vid närmare lösning av memiras reklam så speglar den bara att det blir fantastiskt och att biverkningar är väldigt få. Skulle även vilja säga att vid närmare läsning på trustpilot om omdömen av memira så verkat det finnas en röd tråd i hur dom flesta skriver så grymt bra det blev och hur fantastiska personalen var.och även att dom inte ångra någonting.känns som det kan vara fingerade inlägg för att påverka dom som försöker göra research om hur det blir..
Netten 2020-03-13 09:00 #185
Jag gjorde RLE operation på båda ögonen för 10 år sen hos Memira (ålderseende), hade jag vetat vad jag vet idag hade jag inte gjort det, har varit på flera efterkontroller, Memira lasa bort "prickar" på ena ögat efter att jag klagat på dimsyn, lider otroligt mycket utav ögontrötthet som ger huvudvärk, kronisk trötthet, sitter 5 tim/dag vid datorn i mitt arbete, svider och irriterar i ögonen trots daglig användning av ögondroppar, fortfarande gloria runt lampor så bilkörning när det är mörkt ute funkar inte.
Vi är så många som lider i tystnad efter ögonoperation och borde bli kompenserade, betalat oerhört mycket pengar för att sen inse att det inte blev som utlovat:(
Maud 2020-03-12 21:41 #184
Jag har opererat mina ögon hos Memira men var då över 65 och hade informerats av optiker att gråstarr var att förutse, jag hade dessutom astigmatism, svårt med syn både på långt o kort håll och att få glasögon som funkade. Båda ögonen fick bifokala linser vid samma operationstillfälle. Jag var på flera ingående undersökningar innan operationen och såg som en hök efter bara någon dag. Trädde på nål, läste finstilt på burkarna i affären, sprang orientering utan karta, synen på längre avstånd var också ok, bättre än innan med glasögon. Men tre år senare, för ett halvår sedan, så upptäckte jag att färgerna var så grå på höger öga, efter kontakt med Memira och undersökningar fick jag veta att några linser vid tiden för min operation blev grumliga efter några år på grund av leverantörsmissar. Jag fick en tid att byta ut linsen och hjälp att anmäla detta som vårdskada. Utbytet gick bra, utfördes kostnadsfritt, färgerna är nu som innan, har dock en efterstarr som man inte ville ta bort innan linsutbytet för att inte försämra möjligheten att sätta in linsen i kapseln igen. Denna gång tog det några månader innan skavkänslan i ögat gav med sig. Nu ska jag bara få ta bort efterstarren också, något som tydligen drabbar även de som opereras för gråstarr genom landstinget. Man ska nog inte göra operationen för tidigt för ögat ändrar sig till efter 60 års ålder och då blir ju den nya linsen också fel! Vad beträffar bilkörning på kvällen och halofenomen så tänker jag inte på det, min hjärn verkar bortse från detta. Och jo jag är nöjd med min operation och deras uppföljning och noggranhet, även om jag gärna hade sluppit omoperationen. Så skönt att slippa glasögon som jag behövt från 40 års ålder! Och nej, detta är ingen reklam!! Trist för de som det gått illa för men det finns motsatsen också.
Catrin 2020-03-11 18:42 #183

Svar till inlägg av Karlsson, 2019-01-07 11:54:

Nu är jag RIKTIGT orolig.
Gav mig själv en RLE-operation på Memira som 50-årspresent i december 2018. Jag valde Memira då de fått höga betyg online samt säger sig vara störst i Norden och att alla deras läkare har lång erfarenhet av den typen av operationer.
Jag fick bättre syn i ett par månader innan jag drabbades av dimsyn. En ny undersökning visade efterstarr så jag gjorde en s.k. YAG-laser. Dock blev ingenting bättre, snarare sämre. Jag kontaktade Memira och fick svaret att det är vanligt med dimsyn i flera månader efter sådana ingrepp samt att ta det lugnt.
Dock har min syn försämrats kraftigt. Före ingreppet behövde jag bara läsglasögon för ålderssynthet, nu är jag enligt optikern både när- och långsynt samt har kraftig astigmatism. Därför är det oerhört svårt att hitta synhjälpmedel som korrigerar synen på både nära och långt håll. Utan synhjälpmedel har jag 0.4 på vänster öga och 0.6 på höger (0.5 är lägsta gränsen för att köra bil utan synhjälpmedel). Före op hade jag inga problem att köra bil utan glasögon/linser.
Det verkar i nuläget som om det bästa jag kan uppnå med synkorrigering (linser för att se bra på långt håll och glasögon på nära håll) är 0.8 på båda ögonen, dvs inte optimalt. Detta pga av mina tre synfel.
Jag har tid för återbesök hos Memira i slutet av månaden, men såvida de inte byter ut linserna ser jag inte hur något ska förbättras.
Jag hade ingen som helst aning om de biverkningar jag läser om här, då klinikerna som utför dessa op lovar guld och gröna skogar...typ "Slipp glasögon och linser resten av livet". Inte ett ord om ev biverkningar eller att de konstgjorda linserna måste bytas ut med jämna mellanrum vilket vissa här hävdar.
Om detta är falsk marknadsföring, varför ingriper inte myndigheterna? Trots allt kan väl dessa kliniker inte agera utanför lagen?
Evq 2020-03-11 16:15 #182
Har googlat runt och kommit fram till att många verkar vara missnöjda med sina ögonoperationer. Hittade även ett gäng recensioner här: https://www.alltomlinser.se/ogonlaser/memira.asp där många var negativa. Har några vänner som gjort det och är nöjda, men dom historier man läser om gör att jag nog fortsätter med att använda linser.
Gisela 2020-02-25 10:48 #181
Jag skrev här 2017 och har fortfarande samma problem som bara blir värre,. Fortfarande glaskroppsavlossning, dimsyn, huvudvärk och torra ögon fast det känns som dom rinner. Det fick jag reda på hos Capio som jag själv valde att göra en second opinion som Memira ville. Jag anser att jag fått men för livet och tjatade som en idiot med den dåvarande chefen. Visade sej också att det kan vara fel på linser inopererade från 2011 och i några omgångar. Jag fick efter mycket tjat och skit ersättning med 10.000:- plus att dom fick betala glasögon samt resa och undersökning till Capio. Tilläggas ska att jag fick skriva under ett papper att det var utrett och klart. Jag betalade ju mellan 50-60000:- men det gick dom inte med på att ge tillbaka. Det slutade med att jag tog dessa futtiga 10000 då jag kände att dom inte skulle ge sej. Jag varnar folk som ska eller funderar på RLE att tänka både en och två gånger. Dessutom skulle jag aldrig våga prova byta ut dom av rädsla för att bli blind. Jag får numera köra med mörkerglasögon för att inte bli bländad av mötande bilar, och vissa lampor i affärer osv är jättejobbiga. Jag får också spraya ögonen. Ett under att dom inte åkt dit för falsk reklam. När jag gjorde det skulle jag ALDRIG behöva glasögon mer och det skulle hålla livet ut. Jag har haft problem från början i stort sett. Numera har dom ändrat lite i sin reklam på vissa ställen att det kan bli så att man behöver ha läsglasögon i vissa fall. Är fruktansvärt besviken då jag ser sämre nu än innan med mina glasögon. Detta känns för jäkligt.
Johnny 2020-02-07 11:55 #180
Det var ett tag sedan jag skrev. Det är i alla fall konstaterat att jag inte har skador på ögat som jag vet. Jag har genomgått en laseroperation för ett halvår sedan, vilket gav mig bättre syn, men inte bättre skärpa. Ena ögat är fortfarande väldigt instabilt. Det blir suddigt och skärpan försvinner. På ögonkliniken kan dom inte se någonting, men det verkar som att jag har något mellan lins och öga. När jag tittar på en tavla så kan jag se nästan lika bra med bägge ögonen. Problemen kommer när jag tittar med bägge samtidigt. Jag klarar att idag arbeta framför skärm utan glasögon, vilket jag inte klarade innan laseroperationen. Problemet är att det är väldigt irriterande och ögat skaver i princip jämnt. Jag frågade om möjligheten att operera in en ny lins, men de tycker riskerna är för stora. Jag vet inte om det finns någon annan hjälp att få, eller om jag får leva med detta livet ut. Det kommer bli problem för mig om det blir värre, vilket jag befarar. Det andra ögat har jag dock inga sådana problem alls. Där har det fungerat bra hela tiden förutom att synen blir sämre med åren. Någon som har tips på vad man ska vända sig tas tacksamt emot. Vad jag förstår är det inga som vill göra ingrepp i inopererade linser.

/Trevlig helg
Karlsson 2019-12-03 08:07 #179

Svar till inlägg av Aldrig, 2019-12-02 22:21:

Undrar hur länge detta får ligga kvar på Memiras omdömessida?

Avråder alla från att operera ögonen
Näthinneavlossning på båda ögonen. Ytterligare operationer inom landstinget för att rädda synen.
Nej, jag råder ingen att utföra linsbyte till multifokala linser. Läkare som har opererat mig för att rädda synen sa att de avråder alla till något liknande.
När jag skulle opereras nämndes i förbifarten att det fanns små risker, men det var inget att oroa sig för, för det "händer aldrig".
Visst, personalen har varit trevlig och så, men vad hjälper det när man får sämre syn.Suddigheter, försämrat mörkerseende med mera.
Läs mer på orienterare.nu tråden "varning för ögonoperationer" som Memira försökt att få stängd.Där finns en hel del skräckhistorier.
Aldrig 2019-12-02 22:21 #178

Svar till inlägg av Jagvet, 2019-07-30 00:16:

Hade tänkt göra en ögonlaser på memira men efter att ha läst på den sida som heter trustpilot så har jag helt lagt ner detta. Håller med ”jagvet” att om man läser igenom dom sk,omdömen så ser man ett återkommande mönster i att detta är så enkelt o bra att dom ångrar att dom inte gjorde det tidigare och personalen var så fantastiska och allt är bara guld o gröna skogar.
Känns lite för bra för att vara sant och då är det nog även det. Känns som köpta fingerade inlägg
Eva 2019-11-20 20:49 #177

Svar till inlägg av Lurad, 2019-11-15 15:17:

Läser dom senaste inläggen och jag råkade ur för samma misstag att tro att detta är lika säkert som man blir informerad om.
Orkar inte gå in i detalj men biverkningarna är något som förskönas.
Jag trodde att sådana saker som halos och störningar av ljus speciellt i mörker var något som skulle försvinna.. ren lögn. Ingenting försvinner.utan man måste bara inse att det finns för det är ett pris av att linsen har inte samma egenskaper som en kroppslins och ger dessa blänk som stör.
Det man får höra från memira är att du har för höga krav.
Hoppas att i framtiden detta förbjuds och bara för göras vid gråstarr där det är det enda alternativet
Lurad 2019-11-15 15:17 #176

Svar till inlägg av Karlson, 2019-11-13 22:44:

Ta en titt på trustpilot memira så kan man lätt genomskåda att många inlägg förmodligen är fingerade.
Man ser tydlig att ordet proffesionell andvänds väldigt flitigt.
Sen kan man fråga sig varför folk skulle engagera sig i att först registrera sig på trustpilot och sedan skriva sådana omdömen där allt bara är guld o gröna skogar... mycket tveksam.

Har du någon fin mail jag kan nå dig på Karlsson
Karlson 2019-11-13 22:44 #175

Svar till inlägg av Lurad, 2019-11-13 20:58:

Precis som du skriver har landstingssjukvården fått ta ett stort ansvar för ögonklinikernas marknadsföring och lurendrejeri.
Till exempel hade Memira nyligen en stor kampanj med nästan gratis undersökningar. Vet att personer som varit på undersökning och sedan blivit tveksamma fått samtal från nämnda firma som försökt att få dem att ändå operera sig.
Vet dessutom att Memira på olika sätt försöker få bort trådar i sociala medier, där det står negativt om ögonoperationer som genomförts hos dem. Jag har kopia på ett brev från Memira där de försöker köpa ett stopp av en kritisk tråd!
Jag tycker att det är tragiskt att svensk orientering tillåter Memira att marknadsföra sig i Skogssport, på O-Ringen och ibland på andra tävlingar.
För att alla ska förstå vad jag, som startade denna tråd, har drabbats av så försöker jag här göra en sammanfattning.
Näthinneavlossning på båda ögonen, ytterligare en akut operation i höger öga för att städa bort rester som flög runt inne i ögat, tre hornhinneoperationer, operation för eftersträvar, stora problem med mörkerseende, stora problem att se skarpt i stora lokaler typ affärer och lagerlokaler. Ja, det blev verkligen ett helvete för mig.
Memira har betalat ett skadestånd till mig, men pengarna är egentligen helt betydelselös jämfört med de problem jag fått.
Mitt råd till alla är att inte gå på bluffen.
Lurad 2019-11-13 20:58 #174

Svar till inlägg av Besviken, 2019-08-13 16:20:

Gjorde rle 2014 och resultatet Blev inte bra.Efter den uppföljande lasik justeringen blev allt bara sämre. Väldiga biverkningar såsom torra ögon, ljusspridning ont i huvet. Svårt att köra bil i mörker.m.m.
Det tokiga är att man blir helt avvisad från sjukvården och får ingen mer hjälp av kliniken heller.
Varit hos en duktig optiker som helt öppet sa att ögonklinikerna gör så att han får fler kunder pga.dom problem som uppstår på väldigt många efter speciellt laseroperationer och även linsbyten där dom flesta fått missvisande information om biverkningar som då,den seriösa optikern får ta hand om senare
Margit 2019-11-07 10:54 #173

Svar till inlägg av Olycklig, 2019-08-06 20:15:

Gäller denna även andra ögonlinsoperationer? Tex. EVO(ICL) och vad säger ni om den nya kliniken Proforma Clinik?
Besviken 2019-08-13 16:20 #172
Jag har också gjort en operation 2013 RLE dvs lovades bra syn både nära och på långt avstånd, har gjort en justering med laser 2018. Såg bra några månader, sedan blev synen sämre och sämre och det verkar inte gå att göra fler justeringar. Ser ringar runt billjusen och lampor efter 5 år, flimrar framför ögonen och måste ha glasögon för att köra bil. Är otroligt besviken och skulle aldrig ha gjort det om jag vetat slutresultatet. Ser dåligt i mörker. Otroligt dyrt dessutom. Är gjort på Ögonlasern i Sthlm. Nu är jag över 50 år, men om det hade varit ett problem skulle de väl inte ha gjort operationen. Måste i dagsläget återgå till både glasögon och kontaktlinser, vilket jag betalade en förmögenhet för att slippa!
Olycklig 2019-08-06 20:15 #171

Svar till inlägg av Jagvet, 2019-07-30 00:16:

Det pratas mest om linsbyte här och jag vill även varna för ladik ingrepp.
Lasik är en metod som förstör hornhinnans nerver när locket görs för att komma år med lasern.
Detta läker sen aldrig och du kommer med största sannolikhet få leva med torra och irriterande ögon under lång tid och behöva ögondroppar hela tiden.
Detta om dess nervskador är inget som Memira informerar om före op.
Om dom gjorde det skulle ingen genomgå detta ingrepp men då skulle dom missa Mads patienter och då är vi där igen att det är pengar som driver hela den här oseriösa branschen .
Skippa ögonoperation och framför allt memira
Jagvet 2019-07-30 00:16 #170
Memira har även omdömesida som kallas för trustpilot och där kan man lätt genomskåda att inläggen är fingerade och det tals mest om hur fantastiskt det blev samt hur proffsige personalen är. Samt att det enda man ångrar är att man inte gjorde det tidigare.
Lätt att bli påverkad då man funderar på genomgå en behandling och man vill egentligen bara läsa hur bra det blev

Jagvet 2019-07-30 00:08 #169

Svar till inlägg av Linda, 2019-07-20 23:40:

Det här med ögonoperationer som utförs utanför sjukvården är inget annat än buissness.
Det är pengar som styr och den personal som kallar sig specialister får lön från dom är bara försäljare helt enkelt.
Jag har åkt dit även jag och när men i efterhand lärt sig mer om detta så inser man hur lurad men blev i det att biverkningarna är mkt få samt även skulle försvinner med tiden vilket är bara ett trick i konsultationen.
Linda 2019-07-20 23:40 #168
Gjorde op med multifokal lins 2017. Är idag 36år och gjorde op pga höga plusstyrkor.
Fick ingen info om vanliga biverkningar som ljusfenomen, den info jag fick var att man kunde se ringar runt belysning vilket jag kände var överkomligt för att slippa pilla med linser eller glasögon, Jag var noga med att fråga om dom vanligaste biverkningarna/riskerna,

Resultatet var i början toppen! Men efter att jag tog bort efterstarr blev ljusfenomen vid mörker påtagligt och jobbigt för hjärnan att ta in så mycket ljus hela tiden i mörker. Otroligt ansträngande att köra bil i mörker med mötande bilar,
För någon månad sedan var jag åter på besök då jag påtalat detta med ljusfenomenen och dom skulle då försöka öppna upp lite till med efterstarrsbehandling, Denna senaste behandling har nu gjort att jag ser trålar och ljusfenomen även dagtid!
Tycker det är vidrigt att dom behandlar så många på det hör viset,

Jag hade uppskattat om dom talade om att dessa ljusfenomen ör vanligt och att det är onödigt att utsätta ögat för mera behandling då möjligheten att det blir bättre är liten och risken att det blir sämre är stor.

Rekommenderar ingen att göra denna op i hopp om en problemfri syn. För mig var det viktigt att slippa vara halvblind och nu kunna bada med barnen och veta att jag inte är beroende av mina glasögon. Men att det skulle bli så begränsande som det i nuläget känns är jag ledsen för. Jag hoppas att man i framtiden kan syra upp dessa biverkningar och slippa ljusfenomenen då det är tröttsamt för huvudet att hantera.

Är det någon som under 60 som har fått en toppenbra syn med denna op?
Nurse 2019-05-23 22:37 #167
Blir ju lite larvigt att anmäla mina inlägg där jag bara frågar om det är reklam. Svara gärna på frågan istället.
Nurse 2019-05-23 22:22 #166

Svar till inlägg av Skärpning och förslag till påföljd, 2019-05-23 21:24:

Varför. anmäldes mitt inlägg? Frågade ju bara varför du visste att det var reklam.
Nurse 2019-05-23 22:09 #165

Svar till inlägg av Skärpning och förslag till påföljd, 2019-05-23 21:24:

Hur vet du att det är reklam? Capio är väl ett jätteföretag också.
2019-05-23 21:24 #164

Inlägget är raderat

2019-05-23 20:41 #163

Inlägget är raderat

2019-05-23 20:41 #162

Inlägget är raderat

Richard 2019-03-17 22:50 #161

Svar till inlägg av Johnny, 2019-01-06 21:39:

Johnny, du har inte fått glaskroppsavlossning och/eller glaskroppsgrumlingar? Jag har fått det i båda ögonen nu, vilket man kan läsa sig till kan orsakas av RLE-operation (i mitt fall monofokal RLE med monovision). Grumlingarna är som suddiga fläckar som flyter omkring på hornhinnan. Glaskroppsavlossningen jag fått på höger öga har dessutom gjort att jag ser avsevärt sämre i mörker och motljus. Höger öga är det jag ser på långt håll med så det påverkar min synförmåga väldigt negativt. Vänster öga ser jag på nära håll med, så kallad monovision. Inget jag rekommenderar nu så här i efterhand.
.... 2019-03-11 08:22 #160

Svar till inlägg av Borlänge, 2019-03-10 08:09:

Det är inte riktigt sant. Mig försökte säljaren boka in en tid för byte innan jag ens gjort undersökningen. Sedan tyckte optikern/läkaren att det var för tidigt. Två år senare ringde de och ville boka in en tid igen fast jag sagt att jag inte var intresserad. Så nog har de lite oseriösa försäljare runt om sig också.
Borlänge 2019-03-10 08:09 #159
Har inte gjort något linsbyte (ännu), men i samband med mina kontakter med Memira har de varit seriösa. Två undersökningar gjorda och båda gångerna rådde man mig att avvakta med linsbyte. Detta då mina ögon både vid 43 och 47 års ålder inte ansågs vara klara med åldersförändringar. Hade Memira kortsiktigt velat tjäna pengar så hade dom sålt in operationen.
Karlsson 2019-03-10 07:50 #158

Svar till inlägg av Carina, 2019-03-09 09:38:

Precis Carina. Mycket prat om hur många lyckliga men i princip inget om alla misslyckanden.
Intressant att höra att fler har problem att se tydligt inne i lokaler med "skum" belysning. Till exempel inne i vissa butiker och lagerlokaler har jag väldigt svårt att urskilja detaljer.
1 2 3 4

Senast kommenterat

Lördag 26/9
Fredag 25/9

19:04

Prestationspriset

37

 

17:53

SM 2020

210

 

14:37

Sverigelistan 2020

298

 

Torsdag 24/9

08:33

Eventor nere igen...

293

 

Onsdag 23/9

13:07

-Arrangemangsreklam-

742

 

Tisdag 22/9
Måndag 21/9

23:40

Rita kartor i regn

18

 

Lördag 19/9
Fredag 18/9

14:16

OLGYs framtid?

13

 

Torsdag 17/9
Onsdag 16/9

18:29

Vildsvin

17

 

13:09

Formtoppning

15

 

Måndag 14/9

17:21

Orienteringsskor

77

 

Söndag 13/9

22:22

Silly Season 2020

365

 

Torsdag 10/9

22:31

USM sprint?

2

 

Onsdag 9/9
Torsdag 3/9
Tisdag 1/9
Torsdag 27/8
Tisdag 25/8
Måndag 24/8
Söndag 23/8

07:14

Olgy

19

 

Lördag 22/8
Fredag 21/8

18:37

digital preO

2

 

Torsdag 20/8
Onsdag 19/8

21:07

begränsning

95

 

Tisdag 18/8
Söndag 16/8
Lördag 15/8

16:55

Sm på SVT!

6

 

Måndag 10/8

21:25

10mila 2021

16

 

10:24

Orienteringspodcast

17

 

Fredag 7/8

22:06

RÄDDA DINA PENGAR

246

 

19:47

Coronaarrangemang

3

 Arkiv

 
 
 

Logga in på Orienterare.nuStäng