Visa inloggningsformulär
Artiklar  

Helena Jansson tar segern på Muskö

Helena och Albin snabbast på Muskö

Helena Jansson och Albin Ridefelt. Så heter årets svenska mästare på långdistans efter att tävlingarna avgjorts ute på Muskö.

Publicerad 2015-09-13 17:18 (Uppdaterad 2015-09-13 17:21)

 0 kommentarer

Helena Jansson svarade för ett otroligt starkt lopp med en ovanligt stor segermarginal för att vara ett SM, sju minuter före Annika Billstam.

Helena Jansson mot SM-guldHelena som inte sprungit så många långdistanser under året höll ihop det bra under hela loppet
- Mitt längsta lopp för året var igår så trumfade jag det idag.

- Taktiken var att ta det väldigt lugnt, jag visste inte hur hårt jag skulle kunna gå i början så det är bättre att ha lite krafter kvar så jag har försökt att springa kontrollerat.

- Igår var det klurig orientering i ringarna även om det var löpning på långsträckorna. Så idag har jag försökt växla tempo 

- Jag gjorde en krok precis efter varvningen då jag kollade fel på definitionen, så jag gjorde en halvminut där. Men sedan har jag tagit det lugnt och kontrollerat hela vägen.

- Det var tufft idag, men så himla kul. Jag sprang och njöt hela vägen. 

Helena vann alltså sju minuter före Annika Billstam, en utklassningsseger.

Helena tog ledningen redan vid den andra kontrollen och behöll den sedan hela vägen.

Alva Olsson blev trea, 7.23 efter Helena.
Kristin Löfgren fyra, Anna Forsberg femma och Lina Strand sexa.


Om det var stora avstånd i D21 var det lite tajtare i H21.
Linnélöparna Albin Ridefelt och Rassmus Andersson var den duo kampen stod mellan. 

Rassmus hade ledningen fram till ungefär 70 minuter av loppet då Albin gick förbi och ledde vid varvningen med bara åtta sekunder. Men på slutvarvet var Albins ben lättare och han kunde dryga ut till segermarginalen 1.50 före Rassmus.

Albin Ridefelt tar SM-guld- Det var ett jättebra lopp, jag bommade lite i början så jag blev lite småstressad. Men jag var pigg hela vägen så jag kände att det var bara att bita ihop och trycka på hela vägen.

- Det är lätt att stressa upp sig när man missar men jag kände mig lugn, det är 16 kilomter att springa så det gäller att hålla ihop hela vägen

- Jag blev lite taggad i varvningen när jag hörde att Rassmus ledde, det är ett scenario vi kört många gånger på ol-intervallerna i Uppsala, att hetsa mot varandra.

- Det här är jättestort, det största jag gjort, det är den riktiga långdistansen så det är grymt häftigt

Rassmus Andersson tvåa, Filip Dahlgren som smög lite genom hela loppet blev till slut trea, 2.55 bakom Ridefelt.
En som var tillbaka och det med besked var Ola Martner som blev fyra 4.29 bakom. Femma Mårten Boström och sexa Olle Boström.

I de äldre juniorklasserna blev det seger i D20 för Johanna Öberg, 4.55 före Elin Carlsson och med Emma Bjessmo på tredje plats 5.12 bakom.

H20-klassen blev dagens tajtaste klass och togs hem av Algirdas Bartkevicius 40 sekunder före Erik Andersson med Filip Grahn trea, 57 sekunder barkom.

I D18 var det två Eksjölöpare på pallen. Linnea Golsäter tog segern 1.20 före Elvira Björklund och 1.52 före klubbkamraten Sanna Fast.

H18 togs hem av två Simon. Simon Hector startade sist och tog guldet före sin namne, Simon Imark med 3.21. Trea blev Isac von Krusenstierna 5.38 bakom Simon Hector.På fredag är det dags för medeldistans i Hemfosa. Ser vi samma segrare då?


# Resultat på Eventor
# GPS-vägval: D21 | H21
# SM-tråden i O-snack

Henrik Persson

hp@alternativet.nu

 

 

Skriv 1981 i rutan

 
 

Kommentarer

Senaste artiklarna

Torsdag 21/6
Måndag 30/4

22:15

10mila 2018

3

 

Onsdag 25/4
Fredag 23/3
Måndag 12/3
Onsdag 7/3
Torsdag 6/7
Torsdag 15/6
Onsdag 14/6
Torsdag 8/6
Söndag 30/4
Onsdag 5/4
Tisdag 28/3
Tisdag 21/2
Fredag 2/12
Fredag 16/9
Söndag 4/9
Tisdag 2/8
Måndag 20/6
 
 
 

Logga in på Orienterare.nuStäng